slhrendehuit

ŠPORTNO DRUŠTVO
MARMOR HOTAVLJE
Hotavlje 94
4224 Gorenja vas

KONTAKT

KOLEDAR AKTIVNOSTI

Domov

Vzpon s kolesi na Blegoš - povabilo na JUBILEJ

Kolesarke, kolesarji, vabimo Vas na Blegoš!

V nedeljo 16.9.2018 na Blegošu pripravljamo 20-ti kolesarski praznik!

Leta 1999 smo prvič povabili kolesarje na Blegoš za Veliko nagrado Kras Sežana. Letos bomo tako kraške pršute podelili že 20-to leto zapored. Priložnost, da jubilej praznujemo z Vami, ki ste vsa ta leta z udeležbo pomagali ustvariti spomina vredne kolesarske dogodke gori pod Blegošem in z vsemi, ki želijo biti del novih doživetji v klancu do Blegoša.

Spet bomo torej "brcali" pedala za pršute, domačini za občinske naslove, prav vsi tudi na Blegošu nabirali točke za Pokal polanskih puklov (v tej sezoni ostane le še Blegoški finale), že drugič pa vzpon s kolesi posvečamo našemu prijatelju Lojzetu Oblaku.

Vse o jubilejnem Blegošu na spletni strani www.sdmh.si ali na FB profilu dogodka! Da bo na Blegošu poskrbljeno za vse, najbrž ni potrebno posebej poudarjati. Organizatorji Vas pričakujemo, prav tako novi oskrbniki koče, ki kolesarje lahko pozdravijo že od zečetka tega meseca. Verjamemo, da boste zadnji teden pred tekmo še preizkusili svojo pripravljenost, svoje kolo, predvsem pa cesto-breg proti Blegošu!

Vabljeni s kolesi na Blegoš tudi letos, vzpon zna biti nekoliko lažji zaradi nekaj novo urejene ceste!
Najštevilčnejša ekipa ne bo ostala praznih rok, četudi časi morda ne bodo pričakovani!

Ker čisto vsega, kar se je v teh letih na "kolesarskem" Blegošu dogajalo, seveda nimamo zabeleženo, pa Vas, dosedanje udeležence, prosimo, da nam na mail ali na FB napišete kakšno zanimivost, anekdoto, ki jo bomo rade volje objavili kot zapise-spomine tekmovalcev na spletni strani dogodka!

Za pokušino predstavljamo nekaj foto utrinkov iz zgodovine kolesarjenja na Blegoš, več le-teh pa v bogati foto galeriji na naših spletnih straneh.

      

Septembra bomo zelooo aktivni!

Koledar aktivnosti bo v mesecu septembru za Športno društvo Marmor Hotavlje precej poln. Poglejmo, kaj pripravljamo za Vas, športno-rekreativne zanesenjake!

PRIJATELJI SLAJKE
V soboto 1.9.2018 se začne nova sezona vpisne knjige za pohodnike na SLAJKO, ki traja eno leto, do 31.8. naslednje leto.
Na prvi dan nove sezone bo v koči na Slajki od 15.00 naprej tudi uradni-družabni zaključek letošnje akcije, ko bodo pohodnikom na Slajko podeljene zaslužene nagrade.
Vabimo Vas, da se v novi sezoni priključite PRIJATELJEM SLAJKE tudi Vi!

HOTAVELJSKA GRČA - KOLESARJENJE
Zadnja počitniška nedelja (2.9.2018) je rezervirana za Hotaveljske grče. Običajno se grče družno vsedemo na kolo spomladi, letos ob koncu poletja.
Grče-kolesarji se dobimo v nedeljo ob 9.30 pred trgovino na Hotavljah.
Le kam jo mahnemo tokrat...

IZLET ŠDMH
Po nekaj letih za člane, vaščane ter ostale ljubitelje narave, rekreacije in druženja spet pripravljamo društveni izlet. NA LEPŠE gremo v soboto 8.9.2018.
Kam nas bo zapeljala radovedna žilica, boste izvedeli v kratkem. Spremljajte našo spletno stran in FB profil društva!

POKAL POLANSKIH PUKLOV - LUBNIK
Osma sezona pokala kolesarskih prireditev v Poljanski dolini se nadaljuje s četrtim puklom v nedeljo 9.9.2018, ko so-organizatorji Pokala polanskih puklov, ŠZ Škofja Loka, pripravljajo kolesarski vzpon na LUBNIK. Več informacij o vzponu na Lubnik na www.lubnik.si

JUBILJENI 20. VZPON S KOLESI NA BLEGOŠ - nedelja 16. 9. 2018
Leta 1999 smo prvič organizirali vzpon s kolesi na Blegoš. Letos nas čaka že jubilejna 20. ponovitev. Mnogo kolesarjev se je v teh letih podalo v breg proti Blegošu z namenom dobiti glavno nagrado, KRAŠKI PRŠUT. Velika večina pa nas je na Blegoš "brcalo" zaradi potrditve lastne pripravljenosti, lastnih zmožnosti, dobrega-pozitivnega vzdušja, trme nenazadnje. Tudi ob jubilejni izvedbi bo kolesarski vzpon na Blegoš veljal za Veliko nagrado KRAS Sežana, za Občinsko prvenstvo občine Gorenja vas - Poljane in kot zadnji-finalni PUKL v sklopu POKALA POLANSKIH PUKLOV. Že drugič pa bomo na Blegoš kolesarili tudi v spomin na našega prijatelja, jeklenega Lojzeta Oblaka.
Kolesarji vabljeni, da se udeležite našega praznika na Blegošu, pred-prijavite se lahko že na naši spletni strani, kjer dobite tudi vse dodatne informacije o prireditvi, pa tudi v zgodovino lahko pokukate.

Zaključek 2. sezone Blegoške trme
Na dan našega jubilejnega kolesarskega vzpona na Blegoš se zaključi tudi druga izvedba BLEGOŠKE TRME (vpisna knjiga za kolesarje). Družabno srečanje kolesarjev, ki jim je oz. bo v tej sezoni zadostikrat uspelo priti s kolesom na Blegoš, bo konec septembra v koči na Blegošu.
Več o tem pa v začetku septembra, tudi na naši spletni strani!

Vzpon s kolesi na Blegoš

KBK trail

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Več o piškotkih ....

Sprejmem piškotke.

EU Cookie Directive Module Information