slhrendehuit
DomovKolesarstvoMTB BlegošINFONovice

Blegoška trma - 2. sezona

V soboto 6. oktobra smo na Blegošu tudi formalno zaključili drugo sezono kolesarske vpisne knjige. 12 jih je od sredine maja, od KBK-ja, pa do sredine septembra, do jubilejnega MTB-ja, zadostikrat "trmoglavilo" s kolesom proti Blegošu. Večji del Blegoških trm se takole na ogled postavi. Čestitke vsem za vztrajnost, tudi vsem ostalim, ki jim je letos morda malo zmanjkalo. Naslednje leto, ko se pomlad spet prebudi, pa začnemo z novo sezono. Ne pozabite! Ko bo prvi tekmovalec-tekač KBK traila tekel mimo koče na Blegošu, začnemo z novo sezono, z novimi vpisi. Dotlej pa ste na Blegoš vabljeni predvsem kot pohodniki! Pozimi, ko je sneg, je Blegoš še posebej lep!

 

Jubilejni BLEGOŠ 2018 zaznamovala množica obiskovalcev

Takega kolesarskega praznika na Blegošu že dolgo ni bilo. Tokrat se nam je vse poklopilo. Lepa udeležba, preko sto kolesark in kolesarjev vseh generacij, še lepše vreme, ki je že v tednu prej poskrbelo za optimizem, predvsem pa letos izjemna kulisa na cilju, pri koči na Blegošu. Toliko gledalcev in navijačev doslej še ni bilo. Pa kako so bili vztrajni. Počakali so na prav vse tekmovalce, od prvega do zadnjega. Kdor je že kdaj kolesaril na tekmi, ve, kaj pomeni ta zadnja vzpodbuda v klancu pred ciljem.  

Letos prvič je udeležence ob prijavi čakal zajtrk z domačimi dobrotami, kruhom iz krušne peči, domačo zaseko in sladko domačo marmelado. Če to ni dodatna motivacija za prihod na Hotavlje in potem brcanje proti Blegošu!

Že 20-ič zapored smo v Športnem društvu Marmor Hotavlje vabili kolesarje za Veliko nagrado Kras Sežana. Na tem mestu gre zahvala KRAS-u za dolgoletno pomoč, za vztrajno zaupanje organizatorju. Poleg Občinskega prvenstva občine Gorenja vas - Poljane je tekma tradicionalno štela tudi kot zadnja v sklopu Pokala polanskih puklov in drugič v spomin-memorial na našega prijatelja Lojzeta Oblaka. Njegovi nasledniki že pridno negujejo odnos do rekreacije in športno-rekreativnih prireditev v lokalnem okolju. 

Z očmi pozornega spremljevalca se je dalo opaziti, najboljši so to tudi potrdili, da je bila tekma letos precej taktična. Skoraj polovico proge smo imeli možnost videti grupo najboljših, ki so poskušali s pobegi, pa le-te uspešno "pokrivali", se premikali z ene strani ceste na drugo in obenem nadzirali kolesarje zadaj. Hitrost pa taka, da je še spremljevalno vozilo pred njimi moralo pritisniti na plin. Če se je dogajanje na čelu dirke odvijalo za najboljša mesta na cilju, pa so dogajanje v ozadju narekovale osebne zgodbe. Skupni imenovalec vsem pa niti ne tekma z ostalimi, ampak preizkus lastnih sposobnosti, lastne vztrajnosti, napredka glede na pretekla leta. Tovrstna tekma je za običajne kolesarje le potrditev poti, ki so jo med letom opravili na kolesu. Vsak kolesar, rekreativec na splošno, prej ali slej pride do znanega spoznanja, da je važna pot in ne cilj. Cilj je le jagoda na torti, potrditev predhodno vloženega truda. Rečemo lahko torej, da je Blegoš jagoda!

Posebna, spominska štartna številka 20 je bila letos rezervirana za RADO ŽAKELJ iz Žirov, ki je edina udeleženka, ki je sodelovala na vseh izvedbah dirke na Blegoš. Organizatorji upamo, da nam bo ostala zvesta tudi v naslednjih letih. 

Tudi oba absolutna zmagovalca, Tanja Žakelj in Luka Tavčar, imata svojevrstno zvestobo do Blegoša, predvsem do najvišje stopničke zmagovalnega odra. Luka je že štirikrat stopil nanjo, pri Tanji pa imamo manj dela, če preštejemo, kolikokrat ni bila med zmagovalkami. Poglejte arhiv vseh rezultatov na spletni strani www.sdmh.si, vredno ogleda. Imata pa oba zmagovalca Blegoša za seboj močne konkurente, ki bodo v naslednjih letih gotovo poskrbeli za gnečo v boju za prestiž. 

Če sta bila Luka in Tanja letos najboljša na Blegošu, pa sta generalno razvrstitev pokala kolesarskih vzponov po škofjeloškem hribovju, Pokala polanskih puklov, v tej sezoni zaznamovala Dean Bratuš in med dekleti suvereno Laura Šimenc. Je pa na vseh petih puklih (Stari vrh, Pasja ravan, Javorč, Lubnik in Blegoš) v tem letu sodelovalo preko 300 kolesarjev. Poljanska dolina je očitno res vabljiva kolesarska destinacija. Ne samo na omenjenih prireditvah, tudi sicer so ceste in klanci na naših koncih polne kolesarjev. To pa je za razvoj rekreacije in kolesarskega turizma samo pozitivno. Moramo pa zato ostali udeleženci v prometu ves čas imeti v obziru, da nismo sami na cesti. Vendar, ker smo tudi sami kolesarji, je sobivanje na cesti temu primerno lažje. 

Tokratni kolesarski jubilej je sovpadal tudi z novo, energično zasedbo v koči na Blegošu, ki je tako imela priložnost kmalu po nastopu dela okusiti, da Blegoš sredi septembra ne miruje.
V večjem (največjem) številu so se na Blegoš podali kolesarji iz sosednje vasi. Kolesarsko društvo Belaunce iz Gorenje vasi je kot najštevilčnejša ekipa dokazala, da bomo zanj še slišali. Enako velja za najbolj glasno in fer navijaško skupino na Blegošu. Fan klub Tanje Žakelj zadnja leta redno poskrbi, da Tanja prisluženega pršuta ne more imeti le zase. 

Vsem udeležencem nedeljskega praznika še enkrat hvala za prispevek k mozaiku jubilejne izvedbe kolesarskega Blegoša!

Namesto običajnega vabila za sodelovanje na naslednjem kolesarskem vzponu na Blegoš pa naj tokrat zapišemo drugače.
Najbrž vsi ne bi imeli nič proti, če bi bil tale zapis, razen morda v rezultatskem smislu, naslednje leto isti. Zakaj se ne bi imeli vsi, tako vi kot mi organizatorji, tudi v naslednjih letih na Blegošu lepo in pozabili na vsakodnevne skrbi, ki nas čakajo v dolini!
 

Vzpon s kolesi na Blegoš - povabilo na JUBILEJ

Kolesarke, kolesarji, vabimo Vas na Blegoš!

V nedeljo 16.9.2018 na Blegošu pripravljamo 20-ti kolesarski praznik!

Leta 1999 smo prvič povabili kolesarje na Blegoš za Veliko nagrado Kras Sežana. Letos bomo tako kraške pršute podelili že 20-to leto zapored. Priložnost, da jubilej praznujemo z Vami, ki ste vsa ta leta z udeležbo pomagali ustvariti spomina vredne kolesarske dogodke gori pod Blegošem in z vsemi, ki želijo biti del novih doživetji v klancu do Blegoša.

Spet bomo torej "brcali" pedala za pršute, domačini za občinske naslove, prav vsi tudi na Blegošu nabirali točke za Pokal polanskih puklov (v tej sezoni ostane le še Blegoški finale), že drugič pa vzpon s kolesi posvečamo našemu prijatelju Lojzetu Oblaku.

Vse o jubilejnem Blegošu na spletni strani www.sdmh.si ali na FB profilu dogodka! Da bo na Blegošu poskrbljeno za vse, najbrž ni potrebno posebej poudarjati. Organizatorji Vas pričakujemo, prav tako novi oskrbniki koče, ki kolesarje lahko pozdravijo že od zečetka tega meseca. Verjamemo, da boste zadnji teden pred tekmo še preizkusili svojo pripravljenost, svoje kolo, predvsem pa cesto-breg proti Blegošu!

Vabljeni s kolesi na Blegoš tudi letos, vzpon zna biti nekoliko lažji zaradi nekaj novo urejene ceste!
Najštevilčnejša ekipa ne bo ostala praznih rok, četudi časi morda ne bodo pričakovani!

Ker čisto vsega, kar se je v teh letih na "kolesarskem" Blegošu dogajalo, seveda nimamo zabeleženo, pa Vas, dosedanje udeležence, prosimo, da nam na mail ali na FB napišete kakšno zanimivost, anekdoto, ki jo bomo rade volje objavili kot zapise-spomine tekmovalcev na spletni strani dogodka!

Za pokušino predstavljamo nekaj foto utrinkov iz zgodovine kolesarjenja na Blegoš, več le-teh pa v bogati foto galeriji na naših spletnih straneh.

      

Izlet ŠDMH 2018

PREDJAMSKI GRAD IN OTLIŠKO OKNO

V soboto 08.09.2018 se podajamo na izlet športnega društva Marmor Hotavlje. Odhod bo ob 7:15 izpred gostilne Lipan na Hotavljah. Prva postaja bo Predjamski grad, ki si ga bomo organizirano ogledali.

Pod vtisom Erazma Predjamskega se bomo podali naprej. Avtobus nas bo zapeljal do vasi Otlica, ki je znana po Otliškem oknu, lepi razgledni točki nad Vipavsko dolino. Iz vasi se bomo peš podali do Otliškega okna, od tam pa spustili v dolino, do izvira reke Hubelj. Naprej nas bo pot vodila do Ajdovščine, kjer nas bo čakal atobus.

Hoje bo za približno uro in pol. Zaželjena je pohodna obutev, lahko imate tudi pohodne palice.

Iz Ajdovščine se bomo z avtobusom zapeljali do vasi Vipavski Križ, ki je bila nekdaj pomembno mesto in nekaj stoletij središče vipavske doline. Vas sodi med najlepše zgodovinske kulturne spomenike v Sloveniji.

Po ogledu Vipavskega križa se bomo odpravili do vasi Lokavec, kjer nas na kmetiji Černigoj pričakujejo s poznim kosilom.

Od tam pa se bomo podali proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena izleta za člane s plačano članarino je 25,00€, za ostale pa 35,00€. Cena vsebuje: prevoz, ogled Predjamskega gradu in kosilo. Prijave do zapolnitve prostih mest na telefonski številki 031 510 201 - Aljaž.

Vabljeni!

Septembra bomo zelooo aktivni!

Koledar aktivnosti bo v mesecu septembru za Športno društvo Marmor Hotavlje precej poln. Poglejmo, kaj pripravljamo za Vas, športno-rekreativne zanesenjake!

PRIJATELJI SLAJKE
V soboto 1.9.2018 se začne nova sezona vpisne knjige za pohodnike na SLAJKO, ki traja eno leto, do 31.8. naslednje leto.
Na prvi dan nove sezone bo v koči na Slajki od 15.00 naprej tudi uradni-družabni zaključek letošnje akcije, ko bodo pohodnikom na Slajko podeljene zaslužene nagrade.
Vabimo Vas, da se v novi sezoni priključite PRIJATELJEM SLAJKE tudi Vi!

HOTAVELJSKA GRČA - KOLESARJENJE
Zadnja počitniška nedelja (2.9.2018) je rezervirana za Hotaveljske grče. Običajno se grče družno vsedemo na kolo spomladi, letos ob koncu poletja.
Grče-kolesarji se dobimo v nedeljo ob 9.30 pred trgovino na Hotavljah.
Le kam jo mahnemo tokrat...

IZLET ŠDMH
Po nekaj letih za člane, vaščane ter ostale ljubitelje narave, rekreacije in druženja spet pripravljamo društveni izlet. NA LEPŠE gremo v soboto 8.9.2018.
Kam nas bo zapeljala radovedna žilica, boste izvedeli v kratkem. Spremljajte našo spletno stran in FB profil društva!

POKAL POLANSKIH PUKLOV - LUBNIK
Osma sezona pokala kolesarskih prireditev v Poljanski dolini se nadaljuje s četrtim puklom v nedeljo 9.9.2018, ko so-organizatorji Pokala polanskih puklov, ŠZ Škofja Loka, pripravljajo kolesarski vzpon na LUBNIK. Več informacij o vzponu na Lubnik na www.lubnik.si

JUBILJENI 20. VZPON S KOLESI NA BLEGOŠ - nedelja 16. 9. 2018
Leta 1999 smo prvič organizirali vzpon s kolesi na Blegoš. Letos nas čaka že jubilejna 20. ponovitev. Mnogo kolesarjev se je v teh letih podalo v breg proti Blegošu z namenom dobiti glavno nagrado, KRAŠKI PRŠUT. Velika večina pa nas je na Blegoš "brcalo" zaradi potrditve lastne pripravljenosti, lastnih zmožnosti, dobrega-pozitivnega vzdušja, trme nenazadnje. Tudi ob jubilejni izvedbi bo kolesarski vzpon na Blegoš veljal za Veliko nagrado KRAS Sežana, za Občinsko prvenstvo občine Gorenja vas - Poljane in kot zadnji-finalni PUKL v sklopu POKALA POLANSKIH PUKLOV. Že drugič pa bomo na Blegoš kolesarili tudi v spomin na našega prijatelja, jeklenega Lojzeta Oblaka.
Kolesarji vabljeni, da se udeležite našega praznika na Blegošu, pred-prijavite se lahko že na naši spletni strani, kjer dobite tudi vse dodatne informacije o prireditvi, pa tudi v zgodovino lahko pokukate.

Zaključek 2. sezone Blegoške trme
Na dan našega jubilejnega kolesarskega vzpona na Blegoš se zaključi tudi druga izvedba BLEGOŠKE TRME (vpisna knjiga za kolesarje). Družabno srečanje kolesarjev, ki jim je oz. bo v tej sezoni zadostikrat uspelo priti s kolesom na Blegoš, bo konec septembra v koči na Blegošu.
Več o tem pa v začetku septembra, tudi na naši spletni strani!

V prazničnem tednu kar dva pukla

Glavno poletje počasi izgublja svojo moč, jutra so že bolj sveža, idealne razmere za jutranjo oz. dopoldansko športno-rekreativno aktivnost. 
Na praznično sredo 15.8.2018 se z vzponom na PASJO RAVAN nadaljuje sezona Pokala polanskih puklov, takoj zatem, čez nekaj dni, v soboto 18.8.2018 pa sledi še en pukl, JAVORČ. Oba vzpona štartata iz Todraža (bivši rudnik urana), le da gresta vsak v svoj breg. 

Več o obeh vzponih na: 
Vabljeni na test svojih kolesarskih doživetji tega poletja! Vsak je sposoben priti na cilj, le nekaj volje/trme je potrebno! Vsak kolesar ima svojo zgodbo na poti do cilja, zato spoštujmo prav vsakega, ki zbere pogum in se poda v breg z ostalimi kolesarji!

Kolesarski izlet 2018

Tudi letos vas v ŠDMH vabimo na kolesarski izlet, ki bo na sedaj že tradicionalni termin, torej prvo soboto po "Hotavljskem sejmu". Letos bo to sobota 18.08.2018. Zbor pred gostilno Lipan ob 7.00 uri.

Iz Hotavelj se bomo ob sedmi uri zjutraj podali na celodnevni kolesarsko družabni izlet (cca 100 km). Za spremstvo bo poskrbljeno, prav tako za toplo malico na poti in ob zaključku. 

Predvidena trasa izleta je: Hotavlje - Žiri - Rovte - Zaplana - Vrhnika - Podpeč (malica in kopanje v jezeru) - Lesno Brdo - Horjul - Lučine - Hotavlje (zaključek s popoldansko malico)

Prispevek za člane s plačano članarino znaša 5,00€, za ostale pa 15,00€ (plačilo na dan izleta). Vključuje pa spremstvo, pijačo in topel obrok na poti ter pogostitev ob zaključku. 

V primeru dežja izlet odpade. Prijavite se pri Aljažu - 031 510 201 do srede 15. avgusta. Vabljeni, da se nam pridružite.

Ljubljanski maraton 2018

V letu 2018 bomo obeležili že deseto organizirano udeležbo na LJUBLJANSKEM MARATONU. Leta 2009 smo se prvič množično odpravili na to tekaško prireditev. Takrat se nas je poln avtobus nadobudnih tekačev polnih pozitivne energije in pričakovanj lepih izkušenj odpeljal iz Hotavelj proti Ljubljani. V enotnih zelenih majicah in z dobro voljo smo izstopali tudi v Ljubljani.

ljubljanski maraton 2009
Del ekipe pozira pred štartom 14. Ljubljanskega maratona leta 2009

Ob jubilejni deseti udeležbi vas ponovno vabimo, da se v nedeljo 28.10.2018 v večjem številu udeležimo Ljubljanskega maratona. Kot vsa leta, bomo tudi letos organizirali brezplačni prevoz v Ljubljano. Za vse člane pa ob jubilejni deseti udeležbi pripravljamo posebno darilo in sicer delno sofinanciranje štartnine!

Rok za prijavo je PETEK 10. avgust. Za člane ŠDMH-ja, ki bodo tekli pod imenom društva, velja subvencionirana cena 20,00€, za vse ostale pa 30,00€.

Prijavite se lahko pri:
- Boštjan Jezeršek, 031 391 354, tek@sdmh.si
- Aljaž Gamse, 031 510 201

Vzpon s kolesi na Blegoš 2018 - predprijave

Pokal polanskih puklov 2018 - letos začnemo že prej

Osma sezona sodelovanja organizatorjev kolesarskih prireditev na poljanskem oz. škofjeloškem koncu je pred vrati.
Na praznični ponedeljek ŠD Poljane odpira poker kolesarskih vzponov. 25.6.2018 bodo/bomo tako kolesarji imeli že 18-ič priložnost se uradno, na tekmi, spopasti z uro, s svojo pripravljenostjo in ostalimi kolesarji ter klancem - prvim puklom, STARI VRH vabi celo leto, ne samo pozimi.

Pokal polanskih puklov je skupni imenovalec petih kolesarskih vzponov, že omenjeni Stari vrh običajno odpira sezono, letos kar en mesec prej, sredi avgusta bosta precej skupaj kar dva pukla, PASJA RAVAN in JAVORČ, za zaključek pokala pa v septembru še LUBNIK in BLEGOŠ, ki bo tokrat ob 20-ti ponovitvi še posebej prazničen.
Še vedno velja, da so vsi posamezni vzponi samostojno organizirani, Pokal polanskih puklov pa ostaja skupno točkovanje vseh petih prireditev. Pokal zato za kolesarje nima dodatnih obveznosti, dodatne štartnine ne zahteva, je pa res, da na več puklih bodo kolesarji sodelovali, več možnosti za nabiranje točk za skupno razvrstitev bodo imeli.
Kot je značilno za Pokal polanskih puklov, bomo tudi letos poskrbeli, da bodo najboljši deležni nagrad lokalnih ponudnikov domačih dobrot.

Ljubitelji kolesarjenja, že redni udeleženci kolesarskih prireditev, predvsem pa tisti, ki zbirate pogum, da se enkrat vendarle preiskusite z ostalimi kolesarji ali pa rabite dodatno motivacijo za test lastne trme, vabljeni to poletje v Poljansko dolino, v Škofjeloško hribovje. Brez lažjih in težjih klancev pri nas pač ne gre. Je pa nagrada, ko pridete na vrh, toliko lepša. Vsesti se na vrhu PUKLA v breg, na klop ob koči, "zatavati" s pogledom po hriboviti okolici, ČISTI ODKLOP!

Niko Stržinar, v imenu organizatorjev Pokala polanskih puklov
ŠD Poljane
ŠD Špik Lučine
ŠD Sv. Urban
ŠZ Škofja Loka - T4M
ŠDMH

More Articles...

INFO

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com