slhrendehuit
DomovKolesarstvoPokal polanskih puklov2017Novice

POKAL POLANSKIH PUKLOV 2017

 ppp

»Pokal Polanskih Puklov« je točkovanje petih kolesarskih dirk-vzponov, ki jih lokalni organizatorji prirejajo na območju Poljanske doline na Gorenjskem. Osnovni moto pokala je udeležencem predstaviti lepote in zanimivosti škofjeloškega hribovja, ki je prepleteno s cestami, potmi, stezami, predvsem pa ustvarjalnimi in prijaznimi domačini. Vse to pa je tisto bistvo, ki ga kolesarji iščejo na svojih potepanjih po ne-odkritih, ne-raziskanih kotičkih Slovenije! 

Stari vrh - sobota 15.7.2017  ||  Pasja ravan - nedelja 23.7.2017  ||  Javorč - sobota 19.8.2017

Lubnik - nedelja 10.9.2017  ||  Blegoš - nedelja 17.9.2017

Novice

Zaključek PUKLOV na LUBNIKU in BLEGOŠU

Trije letošnji pukli, Stari vrh, Pasja ravan in Javorč, so za nami, sredi septembra nas čakata še dva zaključna vzpona, LUBNIK (nedelja 10.9.) in BLEGOŠ (nedelja 17.9.).
Pogled na točkovanje pred zaključkom sezone kaže, da bo na Lubniku in Blegošu še pestro, nič še ni odločeno. Precej kolesarjev je namreč še v igri za najvišja mesta, tako absolutno kot po kategorijah. Veliko pa je tudi še takih, ki imajo možnost sodelovati na vseh letošnjih puklih in s tem računati na določeno boniteto-nagrado. Ni namreč vse v rezultatu, šteje tudi udeležba.

Do Lubnika in Blegoša zato v miru potrenirajte, pospremite otroke v novo šolsko leto, kot šoferji ali kolesarji pa bodite še bolj pazljivi na cesti!

Vsem pa hvala za dosedanje udeležbe, s katerimi ste pomagali nam organizatorjem, da s tovrstnimi dogodki še naprej skrbimo za popularizacijo rekreacije in predstavitev naših lepih koncev, v katere, verjamemo da tudi zaradi puklov, radi zaidete.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pokal polanskih puklov 2017 - tretji pukl: JAVORČ

Po nekajtedenskem premoru se v soboto 19.8.2017 s tretjim "puklom" nadaljuje sezona kolesarskih prireditev v Poljanski dolini.

Na vrsti je JAVORČ, že 14-ič po vrsti, v organizaciji Športnega društva Sv. Urban. Več o sobotnem prazniku na Javorču na spletnih straneh organizatorja.

Kakšno je stanje-točkovanje Pokala polanskih puklov pred Javorčem lahko vidite med rezultati. Točkovanje kaže, da bo nadaljevanje sezone, ko po Javorču sledita še Lubnik in Blegoš, še zanimivo!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

STARI VRH IN PASJA RAVAN odpirata novo sezono POKALA POLANSKIH PUKLOV!

Kdor se letos še ni vsedel na kolo, je sedaj skrajni čas, da preiskusi "sedežno kondicijo". 
Poletje je tu. Čas, ko lahko s kolesom uidemo na kakšno cesto stran od glavnih prometnic, največkrat to pomeni, vsaj na naših koncih, kakšen klanec skozi hladen gozd. 

Takole pred sezono, nekateri ste že sredi le-te, se postavljajo razni osebni cilji, izzivi. Na tem mestu govorimo seveda o kolesarskih planih. 

Naj bo letošnja sezona POKALA POLANSKIH PUKLOV, pokala kolesarskih vzponov v Poljanski dolini oz. na škofjeloškem, Vaš kolesarski izziv. Pa sploh ni treba, da je glavni izziv biti boljši od drugih, naj bo pedaliranje po poljanskih puklih tekma s samim seboj, morda spremljanje svojega napredka, uživanje na kolesu v prelepi naravi, lahko pa tudi izgovor za podaljšano analizo kolesarskih doživetji ob kozarcu hladnega. 

Ta konec tedna začenjamo kolesarski zanesenjaki z letošnjo sezono puklov, tradicionalno najprej klasični vzpon iz Poljan na Stari vrh, nato pa čez teden dni še obisk desnega brega poljanske Sore, ko iz Todraža preko Lučin napademo Pasjo ravan. 
Po nekaj tednih poletnega premora sledijo v drugi polovici avgusta ravno prav napeti ovinki proti Javorču, sredi septembra pa še zaključek z Lubnikom in Blegošem. 

Letos je Pokal za spremembo od preteklih let odprt za vse kolesarje, dodana je tudi še ena ženska kategorija. 
Še vedno pa velja pravilo, na večih vzponih sodelujete, več možnosti imate za nabiranje točk. 

Več o prihajajoči sezoni Pokala polanskih puklov v priloženem razpisu, na spletnih straneh vseh organizatorjev in FB profilu Pokala!  

Vabljeni torej na prva dva pukla, v soboto 15.7. na Stari vrh in v nedeljo 23.7.2017 na Pasjo ravan!

Sponzorji PPP 2017

Timing Poljane občina Gorenja vas - Poljane radio sora 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Več o piškotkih ....

Sprejmem piškotke.

EU Cookie Directive Module Information