slhrendehuit
DomovNovice

Novice

Blegoška trma - 2. sezona

V soboto 6. oktobra smo na Blegošu tudi formalno zaključili drugo sezono kolesarske vpisne knjige. 12 jih je od sredine maja, od KBK-ja, pa do sredine septembra, do jubilejnega MTB-ja, zadostikrat "trmoglavilo" s kolesom proti Blegošu. Večji del Blegoških trm se takole na ogled postavi. Čestitke vsem za vztrajnost, tudi vsem ostalim, ki jim je letos morda malo zmanjkalo. Naslednje leto, ko se pomlad spet prebudi, pa začnemo z novo sezono. Ne pozabite! Ko bo prvi tekmovalec-tekač KBK traila tekel mimo koče na Blegošu, začnemo z novo sezono, z novimi vpisi. Dotlej pa ste na Blegoš vabljeni predvsem kot pohodniki! Pozimi, ko je sneg, je Blegoš še posebej lep!

 

Jubilejni BLEGOŠ 2018 zaznamovala množica obiskovalcev

Takega kolesarskega praznika na Blegošu že dolgo ni bilo. Tokrat se nam je vse poklopilo. Lepa udeležba, preko sto kolesark in kolesarjev vseh generacij, še lepše vreme, ki je že v tednu prej poskrbelo za optimizem, predvsem pa letos izjemna kulisa na cilju, pri koči na Blegošu. Toliko gledalcev in navijačev doslej še ni bilo. Pa kako so bili vztrajni. Počakali so na prav vse tekmovalce, od prvega do zadnjega. Kdor je že kdaj kolesaril na tekmi, ve, kaj pomeni ta zadnja vzpodbuda v klancu pred ciljem.  

Letos prvič je udeležence ob prijavi čakal zajtrk z domačimi dobrotami, kruhom iz krušne peči, domačo zaseko in sladko domačo marmelado. Če to ni dodatna motivacija za prihod na Hotavlje in potem brcanje proti Blegošu!

Že 20-ič zapored smo v Športnem društvu Marmor Hotavlje vabili kolesarje za Veliko nagrado Kras Sežana. Na tem mestu gre zahvala KRAS-u za dolgoletno pomoč, za vztrajno zaupanje organizatorju. Poleg Občinskega prvenstva občine Gorenja vas - Poljane je tekma tradicionalno štela tudi kot zadnja v sklopu Pokala polanskih puklov in drugič v spomin-memorial na našega prijatelja Lojzeta Oblaka. Njegovi nasledniki že pridno negujejo odnos do rekreacije in športno-rekreativnih prireditev v lokalnem okolju. 

Z očmi pozornega spremljevalca se je dalo opaziti, najboljši so to tudi potrdili, da je bila tekma letos precej taktična. Skoraj polovico proge smo imeli možnost videti grupo najboljših, ki so poskušali s pobegi, pa le-te uspešno "pokrivali", se premikali z ene strani ceste na drugo in obenem nadzirali kolesarje zadaj. Hitrost pa taka, da je še spremljevalno vozilo pred njimi moralo pritisniti na plin. Če se je dogajanje na čelu dirke odvijalo za najboljša mesta na cilju, pa so dogajanje v ozadju narekovale osebne zgodbe. Skupni imenovalec vsem pa niti ne tekma z ostalimi, ampak preizkus lastnih sposobnosti, lastne vztrajnosti, napredka glede na pretekla leta. Tovrstna tekma je za običajne kolesarje le potrditev poti, ki so jo med letom opravili na kolesu. Vsak kolesar, rekreativec na splošno, prej ali slej pride do znanega spoznanja, da je važna pot in ne cilj. Cilj je le jagoda na torti, potrditev predhodno vloženega truda. Rečemo lahko torej, da je Blegoš jagoda!

Posebna, spominska štartna številka 20 je bila letos rezervirana za RADO ŽAKELJ iz Žirov, ki je edina udeleženka, ki je sodelovala na vseh izvedbah dirke na Blegoš. Organizatorji upamo, da nam bo ostala zvesta tudi v naslednjih letih. 

Tudi oba absolutna zmagovalca, Tanja Žakelj in Luka Tavčar, imata svojevrstno zvestobo do Blegoša, predvsem do najvišje stopničke zmagovalnega odra. Luka je že štirikrat stopil nanjo, pri Tanji pa imamo manj dela, če preštejemo, kolikokrat ni bila med zmagovalkami. Poglejte arhiv vseh rezultatov na spletni strani www.sdmh.si, vredno ogleda. Imata pa oba zmagovalca Blegoša za seboj močne konkurente, ki bodo v naslednjih letih gotovo poskrbeli za gnečo v boju za prestiž. 

Če sta bila Luka in Tanja letos najboljša na Blegošu, pa sta generalno razvrstitev pokala kolesarskih vzponov po škofjeloškem hribovju, Pokala polanskih puklov, v tej sezoni zaznamovala Dean Bratuš in med dekleti suvereno Laura Šimenc. Je pa na vseh petih puklih (Stari vrh, Pasja ravan, Javorč, Lubnik in Blegoš) v tem letu sodelovalo preko 300 kolesarjev. Poljanska dolina je očitno res vabljiva kolesarska destinacija. Ne samo na omenjenih prireditvah, tudi sicer so ceste in klanci na naših koncih polne kolesarjev. To pa je za razvoj rekreacije in kolesarskega turizma samo pozitivno. Moramo pa zato ostali udeleženci v prometu ves čas imeti v obziru, da nismo sami na cesti. Vendar, ker smo tudi sami kolesarji, je sobivanje na cesti temu primerno lažje. 

Tokratni kolesarski jubilej je sovpadal tudi z novo, energično zasedbo v koči na Blegošu, ki je tako imela priložnost kmalu po nastopu dela okusiti, da Blegoš sredi septembra ne miruje.
V večjem (največjem) številu so se na Blegoš podali kolesarji iz sosednje vasi. Kolesarsko društvo Belaunce iz Gorenje vasi je kot najštevilčnejša ekipa dokazala, da bomo zanj še slišali. Enako velja za najbolj glasno in fer navijaško skupino na Blegošu. Fan klub Tanje Žakelj zadnja leta redno poskrbi, da Tanja prisluženega pršuta ne more imeti le zase. 

Vsem udeležencem nedeljskega praznika še enkrat hvala za prispevek k mozaiku jubilejne izvedbe kolesarskega Blegoša!

Namesto običajnega vabila za sodelovanje na naslednjem kolesarskem vzponu na Blegoš pa naj tokrat zapišemo drugače.
Najbrž vsi ne bi imeli nič proti, če bi bil tale zapis, razen morda v rezultatskem smislu, naslednje leto isti. Zakaj se ne bi imeli vsi, tako vi kot mi organizatorji, tudi v naslednjih letih na Blegošu lepo in pozabili na vsakodnevne skrbi, ki nas čakajo v dolini!
 

Vzpon s kolesi na Blegoš - povabilo na JUBILEJ

Kolesarke, kolesarji, vabimo Vas na Blegoš!

V nedeljo 16.9.2018 na Blegošu pripravljamo 20-ti kolesarski praznik!

Leta 1999 smo prvič povabili kolesarje na Blegoš za Veliko nagrado Kras Sežana. Letos bomo tako kraške pršute podelili že 20-to leto zapored. Priložnost, da jubilej praznujemo z Vami, ki ste vsa ta leta z udeležbo pomagali ustvariti spomina vredne kolesarske dogodke gori pod Blegošem in z vsemi, ki želijo biti del novih doživetji v klancu do Blegoša.

Spet bomo torej "brcali" pedala za pršute, domačini za občinske naslove, prav vsi tudi na Blegošu nabirali točke za Pokal polanskih puklov (v tej sezoni ostane le še Blegoški finale), že drugič pa vzpon s kolesi posvečamo našemu prijatelju Lojzetu Oblaku.

Vse o jubilejnem Blegošu na spletni strani www.sdmh.si ali na FB profilu dogodka! Da bo na Blegošu poskrbljeno za vse, najbrž ni potrebno posebej poudarjati. Organizatorji Vas pričakujemo, prav tako novi oskrbniki koče, ki kolesarje lahko pozdravijo že od zečetka tega meseca. Verjamemo, da boste zadnji teden pred tekmo še preizkusili svojo pripravljenost, svoje kolo, predvsem pa cesto-breg proti Blegošu!

Vabljeni s kolesi na Blegoš tudi letos, vzpon zna biti nekoliko lažji zaradi nekaj novo urejene ceste!
Najštevilčnejša ekipa ne bo ostala praznih rok, četudi časi morda ne bodo pričakovani!

Ker čisto vsega, kar se je v teh letih na "kolesarskem" Blegošu dogajalo, seveda nimamo zabeleženo, pa Vas, dosedanje udeležence, prosimo, da nam na mail ali na FB napišete kakšno zanimivost, anekdoto, ki jo bomo rade volje objavili kot zapise-spomine tekmovalcev na spletni strani dogodka!

Za pokušino predstavljamo nekaj foto utrinkov iz zgodovine kolesarjenja na Blegoš, več le-teh pa v bogati foto galeriji na naših spletnih straneh.

      

Izlet ŠDMH 2018

PREDJAMSKI GRAD IN OTLIŠKO OKNO

V soboto 08.09.2018 se podajamo na izlet športnega društva Marmor Hotavlje. Odhod bo ob 7:15 izpred gostilne Lipan na Hotavljah. Prva postaja bo Predjamski grad, ki si ga bomo organizirano ogledali.

Pod vtisom Erazma Predjamskega se bomo podali naprej. Avtobus nas bo zapeljal do vasi Otlica, ki je znana po Otliškem oknu, lepi razgledni točki nad Vipavsko dolino. Iz vasi se bomo peš podali do Otliškega okna, od tam pa spustili v dolino, do izvira reke Hubelj. Naprej nas bo pot vodila do Ajdovščine, kjer nas bo čakal atobus.

Hoje bo za približno uro in pol. Zaželjena je pohodna obutev, lahko imate tudi pohodne palice.

Iz Ajdovščine se bomo z avtobusom zapeljali do vasi Vipavski Križ, ki je bila nekdaj pomembno mesto in nekaj stoletij središče vipavske doline. Vas sodi med najlepše zgodovinske kulturne spomenike v Sloveniji.

Po ogledu Vipavskega križa se bomo odpravili do vasi Lokavec, kjer nas na kmetiji Černigoj pričakujejo s poznim kosilom.

Od tam pa se bomo podali proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena izleta za člane s plačano članarino je 25,00€, za ostale pa 35,00€. Cena vsebuje: prevoz, ogled Predjamskega gradu in kosilo. Prijave do zapolnitve prostih mest na telefonski številki 031 510 201 - Aljaž.

Vabljeni!

Septembra bomo zelooo aktivni!

Koledar aktivnosti bo v mesecu septembru za Športno društvo Marmor Hotavlje precej poln. Poglejmo, kaj pripravljamo za Vas, športno-rekreativne zanesenjake!

PRIJATELJI SLAJKE
V soboto 1.9.2018 se začne nova sezona vpisne knjige za pohodnike na SLAJKO, ki traja eno leto, do 31.8. naslednje leto.
Na prvi dan nove sezone bo v koči na Slajki od 15.00 naprej tudi uradni-družabni zaključek letošnje akcije, ko bodo pohodnikom na Slajko podeljene zaslužene nagrade.
Vabimo Vas, da se v novi sezoni priključite PRIJATELJEM SLAJKE tudi Vi!

HOTAVELJSKA GRČA - KOLESARJENJE
Zadnja počitniška nedelja (2.9.2018) je rezervirana za Hotaveljske grče. Običajno se grče družno vsedemo na kolo spomladi, letos ob koncu poletja.
Grče-kolesarji se dobimo v nedeljo ob 9.30 pred trgovino na Hotavljah.
Le kam jo mahnemo tokrat...

IZLET ŠDMH
Po nekaj letih za člane, vaščane ter ostale ljubitelje narave, rekreacije in druženja spet pripravljamo društveni izlet. NA LEPŠE gremo v soboto 8.9.2018.
Kam nas bo zapeljala radovedna žilica, boste izvedeli v kratkem. Spremljajte našo spletno stran in FB profil društva!

POKAL POLANSKIH PUKLOV - LUBNIK
Osma sezona pokala kolesarskih prireditev v Poljanski dolini se nadaljuje s četrtim puklom v nedeljo 9.9.2018, ko so-organizatorji Pokala polanskih puklov, ŠZ Škofja Loka, pripravljajo kolesarski vzpon na LUBNIK. Več informacij o vzponu na Lubnik na www.lubnik.si

JUBILJENI 20. VZPON S KOLESI NA BLEGOŠ - nedelja 16. 9. 2018
Leta 1999 smo prvič organizirali vzpon s kolesi na Blegoš. Letos nas čaka že jubilejna 20. ponovitev. Mnogo kolesarjev se je v teh letih podalo v breg proti Blegošu z namenom dobiti glavno nagrado, KRAŠKI PRŠUT. Velika večina pa nas je na Blegoš "brcalo" zaradi potrditve lastne pripravljenosti, lastnih zmožnosti, dobrega-pozitivnega vzdušja, trme nenazadnje. Tudi ob jubilejni izvedbi bo kolesarski vzpon na Blegoš veljal za Veliko nagrado KRAS Sežana, za Občinsko prvenstvo občine Gorenja vas - Poljane in kot zadnji-finalni PUKL v sklopu POKALA POLANSKIH PUKLOV. Že drugič pa bomo na Blegoš kolesarili tudi v spomin na našega prijatelja, jeklenega Lojzeta Oblaka.
Kolesarji vabljeni, da se udeležite našega praznika na Blegošu, pred-prijavite se lahko že na naši spletni strani, kjer dobite tudi vse dodatne informacije o prireditvi, pa tudi v zgodovino lahko pokukate.

Zaključek 2. sezone Blegoške trme
Na dan našega jubilejnega kolesarskega vzpona na Blegoš se zaključi tudi druga izvedba BLEGOŠKE TRME (vpisna knjiga za kolesarje). Družabno srečanje kolesarjev, ki jim je oz. bo v tej sezoni zadostikrat uspelo priti s kolesom na Blegoš, bo konec septembra v koči na Blegošu.
Več o tem pa v začetku septembra, tudi na naši spletni strani!

V prazničnem tednu kar dva pukla

Glavno poletje počasi izgublja svojo moč, jutra so že bolj sveža, idealne razmere za jutranjo oz. dopoldansko športno-rekreativno aktivnost. 
Na praznično sredo 15.8.2018 se z vzponom na PASJO RAVAN nadaljuje sezona Pokala polanskih puklov, takoj zatem, čez nekaj dni, v soboto 18.8.2018 pa sledi še en pukl, JAVORČ. Oba vzpona štartata iz Todraža (bivši rudnik urana), le da gresta vsak v svoj breg. 

Več o obeh vzponih na: 
Vabljeni na test svojih kolesarskih doživetji tega poletja! Vsak je sposoben priti na cilj, le nekaj volje/trme je potrebno! Vsak kolesar ima svojo zgodbo na poti do cilja, zato spoštujmo prav vsakega, ki zbere pogum in se poda v breg z ostalimi kolesarji!

Kolesarski izlet 2018

Tudi letos vas v ŠDMH vabimo na kolesarski izlet, ki bo na sedaj že tradicionalni termin, torej prvo soboto po "Hotavljskem sejmu". Letos bo to sobota 18.08.2018. Zbor pred gostilno Lipan ob 7.00 uri.

Iz Hotavelj se bomo ob sedmi uri zjutraj podali na celodnevni kolesarsko družabni izlet (cca 100 km). Za spremstvo bo poskrbljeno, prav tako za toplo malico na poti in ob zaključku. 

Predvidena trasa izleta je: Hotavlje - Žiri - Rovte - Zaplana - Vrhnika - Podpeč (malica in kopanje v jezeru) - Lesno Brdo - Horjul - Lučine - Hotavlje (zaključek s popoldansko malico)

Prispevek za člane s plačano članarino znaša 5,00€, za ostale pa 15,00€ (plačilo na dan izleta). Vključuje pa spremstvo, pijačo in topel obrok na poti ter pogostitev ob zaključku. 

V primeru dežja izlet odpade. Prijavite se pri Aljažu - 031 510 201 do srede 15. avgusta. Vabljeni, da se nam pridružite.

Ljubljanski maraton 2018

V letu 2018 bomo obeležili že deseto organizirano udeležbo na LJUBLJANSKEM MARATONU. Leta 2009 smo se prvič množično odpravili na to tekaško prireditev. Takrat se nas je poln avtobus nadobudnih tekačev polnih pozitivne energije in pričakovanj lepih izkušenj odpeljal iz Hotavelj proti Ljubljani. V enotnih zelenih majicah in z dobro voljo smo izstopali tudi v Ljubljani.

ljubljanski maraton 2009
Del ekipe pozira pred štartom 14. Ljubljanskega maratona leta 2009

Ob jubilejni deseti udeležbi vas ponovno vabimo, da se v nedeljo 28.10.2018 v večjem številu udeležimo Ljubljanskega maratona. Kot vsa leta, bomo tudi letos organizirali brezplačni prevoz v Ljubljano. Za vse člane pa ob jubilejni deseti udeležbi pripravljamo posebno darilo in sicer delno sofinanciranje štartnine!

Rok za prijavo je PETEK 10. avgust. Za člane ŠDMH-ja, ki bodo tekli pod imenom društva, velja subvencionirana cena 20,00€, za vse ostale pa 30,00€.

Prijavite se lahko pri:
- Boštjan Jezeršek, 031 391 354, tek@sdmh.si
- Aljaž Gamse, 031 510 201

Vzpon s kolesi na Blegoš 2018 - predprijave

Pokal polanskih puklov 2018 - letos začnemo že prej

Osma sezona sodelovanja organizatorjev kolesarskih prireditev na poljanskem oz. škofjeloškem koncu je pred vrati.
Na praznični ponedeljek ŠD Poljane odpira poker kolesarskih vzponov. 25.6.2018 bodo/bomo tako kolesarji imeli že 18-ič priložnost se uradno, na tekmi, spopasti z uro, s svojo pripravljenostjo in ostalimi kolesarji ter klancem - prvim puklom, STARI VRH vabi celo leto, ne samo pozimi.

Pokal polanskih puklov je skupni imenovalec petih kolesarskih vzponov, že omenjeni Stari vrh običajno odpira sezono, letos kar en mesec prej, sredi avgusta bosta precej skupaj kar dva pukla, PASJA RAVAN in JAVORČ, za zaključek pokala pa v septembru še LUBNIK in BLEGOŠ, ki bo tokrat ob 20-ti ponovitvi še posebej prazničen.
Še vedno velja, da so vsi posamezni vzponi samostojno organizirani, Pokal polanskih puklov pa ostaja skupno točkovanje vseh petih prireditev. Pokal zato za kolesarje nima dodatnih obveznosti, dodatne štartnine ne zahteva, je pa res, da na več puklih bodo kolesarji sodelovali, več možnosti za nabiranje točk za skupno razvrstitev bodo imeli.
Kot je značilno za Pokal polanskih puklov, bomo tudi letos poskrbeli, da bodo najboljši deležni nagrad lokalnih ponudnikov domačih dobrot.

Ljubitelji kolesarjenja, že redni udeleženci kolesarskih prireditev, predvsem pa tisti, ki zbirate pogum, da se enkrat vendarle preiskusite z ostalimi kolesarji ali pa rabite dodatno motivacijo za test lastne trme, vabljeni to poletje v Poljansko dolino, v Škofjeloško hribovje. Brez lažjih in težjih klancev pri nas pač ne gre. Je pa nagrada, ko pridete na vrh, toliko lepša. Vsesti se na vrhu PUKLA v breg, na klop ob koči, "zatavati" s pogledom po hriboviti okolici, ČISTI ODKLOP!

Niko Stržinar, v imenu organizatorjev Pokala polanskih puklov
ŠD Poljane
ŠD Špik Lučine
ŠD Sv. Urban
ŠZ Škofja Loka - T4M
ŠDMH

Blegoška trma 2018

VPISNA KNJIGA ZA KOLESARJE NA BLEGOŠU

BLEGOŠKA TRMA 2. sezona (2018)

Prvi vpisi bodo možni v soboto 19.5.2018, potem ko bo prvi tekmovalec v sklopu prireditve KBK trail prišel mimo koče na Blegošu!

Sezona vpisov za kolesarje bo trajala od 19.5.2018 do 16.9.2018!

KBK trail 2018 je pred vrati

Pozdrav iz krajev pod Blegošem Vam želi KBKtrail!

 
Ni kaj, zima je bila dolga, nekaj zaplat snega na Blegošu je še, vremenske razmere pa naravnost kičaste. Da bi le bilo tako tudi čez 10 dni (sobota 19.5.2018), ko nas čaka 9-a izvedba KBK-ja, gorskega teka na Blegoš in nazaj, letos drugič v TRAIL obliki. 

Kaj nas čaka tokrat? 
Lipanov ričet (z ali brez...), Nežkin domači kruh in ostale dobrote iz krušne peči, kava in kaj sladkega za dobro jutro, praktične nagrade, predvsem pa obilica dobre volje, vse to je za nas organizatorje že nekaj samoumevnega. Verjamemo, da tudi za Vas, obiskovalce majskega tekaškega dogajanja v Kopačnici. 

Tokrat bomo posebno pozornost posvetili parom, ki se bodo družno podali na pot proti Blegošu in prihod v cilj potrdili z "lupčkom"(poljubom). 
Enega izmed njih bomo na koncu nagradili z za pare primernim darilom! Maj je vendarle mesec...
 
Nismo pa tudi letos pozabili na pohodnike. Štart vodenega pohoda po krogu KBK trail-a bo ob 8. uri. Za ceno 10€ vas bomo popeljali po celotni tekmovalni trasi, na koncu pa boste dobili tudi zaslužen ričet in pivo (ali drugo pijačo). Vabljeni torej tudi pohodniki!

Lani smo/ste imeli možnost deliti KBK utrinke s spominskim okvirjem "KBK je zakon". Kakšen slogan nas čaka letos?
 
 
Ogledno turo, umirjeno, brez pritiska štoparic, smo že izvedli, bo pa prihajajoči vikend še zadnja možnost za preizkus terenov okrog Blegoša ter lastne volje in  pripravljenosti. 

Dodatne informacije o KBKtrailu 2018 lahko dobite na spletni strani organizatorja in FB profilu dogodka(Cenejše) Predprijave se lepo polnijo, kakšne vzpodbudne na FB pa se tudi ne bomo branili! 
 
Vabljeni v Poljansko dolino, ki je maja meseca še prav posebej privlačna! 


Športno društvo Marmor Hotavlje in ekipa KBK Vas pričakujemo!

Tek generacij 2018 - Rezultati / poročilo

Rezultati Hotaveljskega izziva - Teka generacij 2018 (nedelja, 6.5.2018). Odrasli smo tekli krog ali dva okrog Slajke zgolj rekreativno (v sklopu 24. Hotaveljske grče), brez merjenja časov, predšolski in šolski otroci pa so, starostni kategoriji primerno razdaljo, tekli na čas, najboljši za medalje, prav vsi pa za sladke nagrade.

Slajko je obiskalo približno 80 pohodnikov in tekačev oz. spremljevalcev, prav vsi pa so ob značilnem vetriču za Slajko, sicer pa na lepo majsko nedeljo, pomagali, da bo predvsm otrokom dogodek ostal v lepem spominu. 

V naslednjih dneh sledijo še foto-utrinki današnjega tekaškega druženja na Slajki.


CICIBANI-deklice (2012 in mlajše, 160m)

 

IME IN PRIIMEK

ČAS (min:s)

1.

Katja Kržišnik

0:38

2.

Gaja Trček

0:41

3.

Ronja Pogačnik Pivk

0:46

4.

Nika Dolenec

0:51

5.

Sara Trček

0:54


CICIBANI-dečki (2012 in mlajši, 160m)

 

IME IN PRIIMEK

ČAS (min:s)

1.

Žiga Šubic

0:35

2.

Benjamin Pšunder

0:38

3.

Izak Gantar

0:46

4.

Luka Kržišnik

1:24

5.

Nace Pšunder

1:25


DEKLICE A (2011-2010, 640m)

 

IME IN PRIIMEK

ČAS (min:s)

1.

Tisa Gantar

3:42

2.

Tajda Kržišnik

3:53

3.

Liza Polajnar

3:54


DEČKI A (2011-2010, 640m)

 

IME IN PRIIMEK

ČAS (min:s)

1.

Andraž Šubic

3:24

2.

Fillip Pšunder

3:32

3.

Matic Krek

3:41

4.

Oskar Klemenčič

6:10


DEKLICE B (2009-2007, 640m)

 

IME IN PRIIMEK

ČAS (min:s)

1.

Lučka Polajnar

3:33


DEČKI B (2009-2007, 640m)

 

IME IN PRIIMEK

ČAS (min:s)

1.

Timotej Kos

3:21


DEKLICE C (2003-2000,  800m)

 

IME IN PRIIMEK

ČAS (min:s)

1.

Rebeka Čadež

3:45

2.

Bina Čadež

3:49

3.

Špela Šturm

4:00

4.

Lara Istenič

4:10

5.

Maja Šturm

4:40


DEČKI C (2006-2003,  800m)

 

IME IN PRIIMEK

ČAS (min:s)

1.

Erik Banič

3:59

 

Tek generacij 2018

Športno društvo Marmor Hotavlje vabi vse ljubitelje rekreativnega teka naHotaveljski izziv – tek generacij v nedeljo, 6. 5. 2018, ob 10.00 na Slajko.

Proge bodo speljane po makadamskih poteh in travnikih okrog Slajke.  Dolžine prog  bodo prilagojene različnim kategorijam.

Tek bo potekal v sledečih kategorijah:


1. PROGA: dolžina 160 m

Kategorija

Leto rojstva

Start (ura)

CICIBANI

2012 in mlajši

10:00

CICIBANKE

2012 in mlajše

10:00

 

 


2. PROGA: dolžina 640 m

 

 

Kategorija

Leto rojstva

Start (ura)

DEKLICE A

2011–2010

10:15

DEČKI A

2011–2010

10:15

DEKLICE B

2009–2007

10:15

DEČKI B

2000–2007

10:15

 

 


3. PROGA: dolžina 800 m

 

 

Kategorija

Leto rojstva

Start (ura)

DEKLICE C

2006–2003

10:30

DEČKI C

2006–2003

10:30

 

 


4. PROGA: dolžina 2040 m

 

 

Kategorija

Leto rojstva

Start (ura)

Odrasli

2002  in starejši

10:45

 

 

Prijave do 9.50 na dan prireditve!

Otroci bodo med seboj tekmovali za najboljša mesta in medalje, za odrasle pa bo tek rekreativnega značaja, brez merjenja časa in končnega vrstnega reda. Štartnine ne bo. Vsak otrok bo dobil sladko nagrado.

Ostale informacije:

Udeleženci tečejo na lastno odgovornost. Organizator ne odgovarja za škodo, ki bi jo udeleženec povzročil med tekom sebi, sotekmovalcu ali tretji osebi. V času prireditve bo proga zavarovana z redarji. Organizator si pridržuje pravico, da zaradi objektivnih razlogov spremeni datum in uro prireditve ali jo odpove. Morebitne spremembe bodo pravočasno objavljene v sredstvih javnega obveščanja in na naši spletni strani. 

Dodatne informacije: Niko Stržinar (051/214-751), info@sdmh.si, www.sdmh.si

Hotaveljska grča - Pohod na Ermanovec

V nedeljo 22. 4. 2018 bo v sklopu Hotaveljske grče 2018 pohod na Ermanovec

Pohod bo potekal od Hotaveljske cerkve, Ermanovca, Slajke nazaj v dolino. Grče se dobimo ob 9.15 pred cerkvijo na Hotavljah.

Smučarski dan 2018

Športno društvo Marmor Hotavlje, v soboto 27. januarja, vabi vse prijatelje smučanja na smučarski dan v Avstrijo (Obertauern).

Cena:
- odrasli 50,00€
- mladina 40,00€ (1999- 2001)
- otroci 30,00€ (letnik od 2002 in mlajši)
- izletniki 15,00€

Cena vključuje:
prevoz, smučarsko karto, jutranji sendvič, popoldanska topla malica po smučanju pri avtobusu, obilo dobre volje in pozitivne energije ter organizacijo izleta.

Nečlani ter člani, ki še niso poravnali članarine za leto 2017 morajo poravnati tudi članarino v znesku 15,00€.

Odhod iz Hotavelj (gostilna Lipan) bo ob 5.00 zjutraj, prihod nazaj v večernih urah.
Informacije o morebitni prestavitvi (v primeru slabega vremena) bodo v petek 26.01. na voljo v gostilni Lipan (tel.: 04/518-13-10) ter na spletni strani www.sdmh.si. Vsi, ki boste ob prijavi čitljivo vpisali številko mobilnega telefona, pa boste o morebitni prestavitvi obveščeni preko SMS sporočila.

Kavcija: 20,00 EUR. V primeru, da prijavljeni odpove prijavo, se kavcija ne vrne, razen če poskrbi za zamenjavo. V primeru, da ob prijavi ne poravnate kavcije, si organizator pridržuje pravico, da vašo prijavo izbriše!

Vsak udeleženec smuča na lastno odgovornost!

Prijave zbiramo v gostilni LIPAN do zasedenosti prostih mest.

Občni zbor 2018

Vabimo Vas na 24. OBČNI ZBOR ŠPORTNEGA DRUŠTVA MARMOR HOTAVLJE, ki bo v soboto 6. 1. 2018 ob 19.00 uri v gostilni Lipan na Hotavljah.

Dnevni red:
1. Izvolitev delovnega predsedstva
2. Poročilo predsednika
3. Poročilo blagajnika
4. Poročilo nadzornega odbora
5. Plan dela za leto 2018
6. Razno

Po koncu uradnega dela sledi predavanje-predstavitev dveh članov društva, Petre Rant in Toneta Kosmača, o njuni poletni avanturi z avtom na sever, na Norveško in Nordkap!

Druženje bomo sklenili s pogostitvijo udeležencev občnega zbora.

Prijatelji športa in rekreacije, vljudno vabljeni!

p.s. Članom, sodelavcem, sponzorjem in obiskovalcem-udeležencem naših prireditev oz. aktivnosti želimo VSE DOBRO v letu 2018!

Srečno 2018

Hotaveljska grča 2018

Od Štefana do Martina

Ljubitelje gibanja v naravi Športno društvo Marmor Hotavlje vabi na že 24. rekreativno akcijo "Hotaveljska grča", ki bo letos prvič potekala od sv. Štefana do sv. Martina. Za vse, ki ste ali želite biti športno aktivni celo leto, pa od 1.11.2017 že teče 14. SUPER GRČA

RAZPORED AKTIVNOSTI:

- Štefanov tek ali hoja
  Gasilski dom na Hotavljah, torek, 26. 12. 2017
- Pohod na Ermanovec
  Cerkev na Hotavljah, nedelja, 22. 4. 2018 
- Tek ali hoja - Športni dan na Hotavljah
  Nedelja, 6. 5. 2018 ob 10.00
- Kolesarjenje
  Zadružni dom Hotavlje, nedelja, 2. 9. 2018 ob 9.00
- Pohod
  Nedelja, 7. 10. 2018, ob 9.00
- Osebni izziv
  Vsak udeleženec si zastavi še najmanj tri lastne izzive (npr. pohod na Ratitovec, plavanje, kolesarjenje po slovenski obali, vzponi na Slajko, Tek štirih mostov ...)
- Martinova večerja
  Sobota, 10. 11. 2018

Pravila akcije HOTAVELJSKA GRČA:
Ob plačilu prijavnine, za otroke 10€ in odrasle 15€, prejmete evidenčni kartonček. Vanj boste zbirali žige, ki bodo dokazovali, da ste uspešno opravili posamezne naloge in osebne izzive. Kartončke je potrebno oddati do 20. 10. 2018. 
Če se določene aktivnosti ne morete udeležiti ali če ta zaradi neprimernega vremena odpade, jo lahko nadomestite z dodatnim osebnim izzivom v lastni izvedbi. 
Podelitev nagrad in priznanj vo na večerji na Martinovo soboto.

O morebitnih odpovedi zaradi slabega vremena boste pravočasno obveščeni (spletna stran/sms/...).

Informacije in prijave: Niko Stržinar (051/214-751), Cene Polajnar (041/250-614), Marko Peternelj (041/398-188)
e-mail: info@sdmh.si, www.sdmh.si

Štefanov tek in Štefanovanje 2017

26. decembra vas vabimo, da se udeležite Štefanovega teka in Štefanovanja na Hotavljah.

Začeli bomo ob 18.30 pred Zadružnim domom, ko bo najprej sledil skupinski tek v dolžini 3,5km. Če vam bo to premalo in bi radi odtekli še kakšen krog, pa bo tekališče odprto dve uri. Možen bo tudi sprehod po Hotavljah. S Štefanovim tekom, pa se odpira tudi nova sezona "Hotaveljske grče". 

Po končanem teku se bomo tradicionalno podružili ob čaju, kuhanem vinu in ocvirkovci.

Vabljeni, da se skupaj podružimo ob zaključku leta 2017.

Mala hotaveljska avantura 2017

Sezona letošnje Hotaveljske grče se bliža h koncu. Za zadnjo avanturo je zbor za vse grče v nedeljo 1. 10. 2017 ob 9.00 uri pri Zadružnem domu na Hotavljah. Kam vas bo pot vodila tokrat pa boste vedeli le, če se jim pridružite.

Po končani aktivnosti sledi še zaključek s podelitvijo nagrad.

Vabljeni!

Vzpon s kolesi na Blegoš 2017 - poročilo

Kot že ves september, ni bil današnji dan nič drugačen oz. še celo bolj moker kot običajno. Nasploh najbolj moker kolesarski praznik na Blegošu doslej. Pa kljub temu zavidljiva številka udeležencev - 88 se jih je iz Hotavelj podalo proti Blegošu (cca višinske razlike in cca 13 km dolžine).

Vzpon na Blegoš je znan kot dirka z gorskimi kolesi, čeprav zadnja leta nimamo več omejitve glede izbire kolesa, so pa gorska pač najbolj primerna za tak teren (večji del makedam).

Letos je Blegoš prvič minil brez našega kolega Lojzeta Oblaka, ki se je lani novembra smrtno ponesrečil na kolesu. Lojze je bil glavni pobudnik vzpona na Blegoš, kot tudi mnogih drugih športno-rekreativnih prireditev.
V spomin na Lojzeta je letošnji Blegoš tako veljal tudi kot Memorial Lojzeta Oblaka. Minuta molka pred podelitvijo nagrad je tako obudila marsikateri spomin na jeklenega Lojzeta.
Ob tej priložnosti sta se dirke udeležila tudi oba Lojzetova sinova in vnukinja, ki je presenetila, za svoja leta, z izjemnim časom. Očitno jabolko res ne pade daleč od drevesa.

Blegoš je stalno zaključno dejanje Pokala polanskih puklov, ko se na koncu izpostavijo tisti najboljši iz petih puklov. Letos se je lepo videlo, da mirno nabiranje točk, ne nujno povsem pri najboljših, lahko na koncu prinese veliko osebnega zadovoljstva in motivacije za naprej. Pač pomemben vidik je biti udeležen na čimveč vzponih in pridno nabirati točke.

Zmagovalca letošnjega Blegoša sta poznani imeni kolesarske srenje. Luka Tavčar je zmagal že tretjič zapored, Tanja Žakelj pa je v roke v vseh teh letih dobila že ducat kraških pršutov. Še sreča, da ima za sabo, za vzpodbudo, glasno navijaško skupino, s katero se zadnja leta veseli svojih uspehov in ji zato ni težko razdeliti zasluženih pršutov v izbrani družbi.

V Pokalu polanskih puklov pa sta bila letos skupno na vseh petih puklih najboljša Luka Tavčar in Valerija Mrak. Je pa v celi sezoni skupno sodelovalo v tem pokalu preko 250 različnih kolesarjev, 9 pa je bilo celo takih, ki so "brcali" v breg na vseh petih puklih.

Občinski prvaki: Hana Oblak, Simon Alič, Aleš Hren in Tomaž Trček.

Letos prvič izpeljana motivacijska akcija - BLEGOŠKA TRMA, vpisna knjiga za kolesarje na Blegošu, trajala je sicer poskusno le dva meseca, je naletela na pozitiven odziv. Preko 20 kolesarjev se lahko pohvali z nazivom Blegoška trma, kar nekaj pa je bilo takih, ki so v dveh mesecih s kolesom obiskali Blegoš preko 10 krat. Naslednjo sezono očitno gremo zares, začnemo pa sredi maja, ob priložnosti naše gorsko tekaške preiskušnje KBK trail.

Če smo spet uspeli pripraviti izredno lep kolesarski dogodek na Blegošu, kljub dežju, megli, sodri (vmes je res proti koncu tudi za kakšno minuto posijalo sonce), si kar ne upamo predstavljati, kaj nas čaka naslednje leto, ko bo ob neprimerno boljših vremenskih pogojih, vsaj upamo tako, na vrsti že 20-jubilejna izvedba. Taki kot smo, s tako energijo in idejami, bomo prav gotovo pripravili za vas kolesarje in obiskovalce nepozaben razlog za obujanje spominov.

   

 

Vzpon na Blegoš 2017

Prijatelji kolesarjenja, prijatelji Blegoša, poletje se počasi poslavlja, mi pa kar s polno paro naprej!

19. vzpon s kolesi na BLEGOŠ za Veliko nagrado KRAS Sežana, Memorial Lojzeta Oblaka,  Občinsko prvenstvo in zaključek Pokala polanskih puklov

Zadnja postaja sezone Pokala polanskih puklov, pokala kolesarskih prireditev na poljanskem, je tradicionalno BLEGOŠ.

Letos že 19-ič po vrsti za Veliko nagrado KRAS Sežana (oz. kraške pršute) in na žalost prvič brez našega kolega LOJZETA OBLAKA, enega glavnih pobudnikov kolesarskega vzpona na najvišji vrh Poljanske doline, predvsem pa neutrudnega športnega zanesenjaka, ki je bil in bo pojem (beri legenda) športa oz. rekreacije.
Prireditev bo zato Lojzetu v spomin prvič organizirana tudi kot Memorial Lojzeta Oblaka!

Z namenom približati Blegoš širši, predvsem netekmovalni kolesarski srenji, smo v tej sezoni začeli tudi z motivacijsko akcijo - BLEGOŠKA TRMA. To je vpisna knjiga za tiste, ki se s kolesom podajajo v breg proti Blegošu.
Tukaj ni pritiska časa, pomembno je predvsem postaviti si izziv, vztrajati in se ob doseženem cilju naužiti lepot, ki jih Blegoš ponuja.
Uvodna sezona Blegoške trme se s kolesarskim vzponom-tekmo tudi zaključuje - najbolj vztrajne TRME posebej vabljene!

Kot vsako leto, bodo prijave možne na dan prireditve, lahko pa do vključno 10.9.2017 izkoristite možnost cenejše predprijave - PRIJAVI SE TUKAJ!

Glede na to, da je cesta proti Blegošu raznovrstna, da se v praksi pojavljajo kolesa mnogih kombinacij, letos že drugič ni omejitve glede izbire kolesa (no ja, električna kolesa pač niso dovoljena), razen Občinskega prvenstva, kjer je pogoj gorsko kolo!

Nedelja 17. septembra naj torej na Blegošu ne bo samo tekma kolesarjev!
Naj postane Blegoš sinonim rekreacije, vztrajanja; osebnih ciljev, trme in dosežkov; predvsem pa mesto-dogodek, ko se nam ne mudi nazaj v dolino - je dovolj razlogov za to!

Spremljajte nas na www.sdmh.si ali na Facebook profilu dogodka, kjer bomo do same prireditve prav gotovo dodali kakšno zanimivo informacijo!

Vabljeni!

Zaključek PUKLOV na LUBNIKU in BLEGOŠU

Trije letošnji pukli, Stari vrh, Pasja ravan in Javorč, so za nami, sredi septembra nas čakata še dva zaključna vzpona, LUBNIK (nedelja 10.9.) in BLEGOŠ (nedelja 17.9.).
Pogled na točkovanje pred zaključkom sezone kaže, da bo na Lubniku in Blegošu še pestro, nič še ni odločeno. Precej kolesarjev je namreč še v igri za najvišja mesta, tako absolutno kot po kategorijah. Veliko pa je tudi še takih, ki imajo možnost sodelovati na vseh letošnjih puklih in s tem računati na določeno boniteto-nagrado. Ni namreč vse v rezultatu, šteje tudi udeležba.

Do Lubnika in Blegoša zato v miru potrenirajte, pospremite otroke v novo šolsko leto, kot šoferji ali kolesarji pa bodite še bolj pazljivi na cesti!

Vsem pa hvala za dosedanje udeležbe, s katerimi ste pomagali nam organizatorjem, da s tovrstnimi dogodki še naprej skrbimo za popularizacijo rekreacije in predstavitev naših lepih koncev, v katere, verjamemo da tudi zaradi puklov, radi zaidete.

 

Hotaveljska grča - pohod

V nedeljo 10. septembra vabljene vse Hotaveljske grče, da se udeležijo pohoda. S pohodom bomo začeli v Cerknem ob 9.00 uri. Točna lokacija zbirališča bo še objavljena, lahko pa za več informacij pokličete Ceneta na telefonsko številko 041/250-614

Prijatelji Slajke 2017

soboto 2. septembra vabimo vse "Prijatelje Slajke", da se nam pridružijo ob 15.00 uri v koči na Slajki na zaključku sezone 2016/2017.

S 1. 9. pa vabimo vse zainteresirane, da se nam pridružijo v novi sezoni 2017/2018.

Pokal polanskih puklov 2017 - tretji pukl:JAVORČ

Po nekajtedenskem premoru se v soboto 19.8.2017 s tretjim "puklom" nadaljuje sezona kolesarskih prireditev v Poljanski dolini.

Na vrsti je JAVORČ, že 14-ič po vrsti, v organizaciji Športnega društva Sv. Urban. Več o sobotnem prazniku na Javorču na spletnih straneh organizatorja.

Kakšno je stanje-točkovanje Pokala polanskih puklov pred Javorčem lahko vidite med rezultati. Točkovanje kaže, da bo nadaljevanje sezone, ko po Javorču sledita še Lubnik in Blegoš, še zanimivo!

Ljubljanski maraton 2017

Tudi letos bomo tekaško sezono kronali s sodelovanjem na ljubljanskem maratonu, ki bo v nedeljo 29.oktobra 2017. Tekli bomo lahko na treh razdaljah - 10km, 21km in 42km.

Kandidate, ki želite sodelovati in hkrati izkoristiti cenejšo-skupinsko prijavnino (30€), prosimo, da se do vključno 14.8.2017 prijavijo pri Niku Stržinarju (051/214-751)!

Ostale informacije (prevoz, testeninka, prevzem številk-čipov) dobite naknadno, po zaključku prijav!

Vabljeni!

Kolesarski izlet 2017

Kot že nekaj let, se tudi letos, en teden po Hotaveljskem sejmu, ŠDMH odpravlja na družabni kolesarski izlet. V soboto 19.08.2017 se bomo podali na Kras.

Odhod bo ob 06:00 zjutraj izpred gostilne Lipan na Hotavljah. Od tam se bomo z avtobusom podali na izhodišče krožne ture. Trasa bo dolga okoli 100 kilometrov. Na poti nas bo spremljal kombi. Poskrbeli bomo za toplo malico na poti, in na koncu. Na Hotavlje se bomo vrnili v večernih urah.

Prispevek za člane s plačano članarino (do 30.06.2017) za leto 2017 znaša 10,00€, za vse ostale pa 25,00€. Vključuje pa prevoz, spremstvo, pijačo in topel obrok na poti ter pogostitev ob zaključku.

Zaradi organiziranega prevoza je število prostih mest omejeno. Prijave so možne do srede, 16.08.2017 oz. do zapolnitve prostih mest na 031 510 201 (Aljaž).

STARI VRH IN PASJA RAVAN odpirata novo sezono POKALA POLANSKIH PUKLOV!

Kdor se letos še ni vsedel na kolo, je sedaj skrajni čas, da preiskusi "sedežno kondicijo". 
Poletje je tu. Čas, ko lahko s kolesom uidemo na kakšno cesto stran od glavnih prometnic, največkrat to pomeni, vsaj na naših koncih, kakšen klanec skozi hladen gozd. 

Takole pred sezono, nekateri ste že sredi le-te, se postavljajo razni osebni cilji, izzivi. Na tem mestu govorimo seveda o kolesarskih planih. 

Naj bo letošnja sezona POKALA POLANSKIH PUKLOV, pokala kolesarskih vzponov v Poljanski dolini oz. na škofjeloškem, Vaš kolesarski izziv. Pa sploh ni treba, da je glavni izziv biti boljši od drugih, naj bo pedaliranje po poljanskih puklih tekma s samim seboj, morda spremljanje svojega napredka, uživanje na kolesu v prelepi naravi, lahko pa tudi izgovor za podaljšano analizo kolesarskih doživetji ob kozarcu hladnega. 

Ta konec tedna začenjamo kolesarski zanesenjaki z letošnjo sezono puklov, tradicionalno najprej klasični vzpon iz Poljan na Stari vrh, nato pa čez teden dni še obisk desnega brega poljanske Sore, ko iz Todraža preko Lučin napademo Pasjo ravan. 
Po nekaj tednih poletnega premora sledijo v drugi polovici avgusta ravno prav napeti ovinki proti Javorču, sredi septembra pa še zaključek z Lubnikom in Blegošem. 

Letos je Pokal za spremembo od preteklih let odprt za vse kolesarje, dodana je tudi še ena ženska kategorija. 
Še vedno pa velja pravilo, na večih vzponih sodelujete, več možnosti imate za nabiranje točk. 

Več o prihajajoči sezoni Pokala polanskih puklov v priloženem razpisu, na spletnih straneh vseh organizatorjev in FB profilu Pokala!  

Vabljeni torej na prva dva pukla, v soboto 15.7. na Stari vrh in v nedeljo 23.7.2017 na Pasjo ravan!

Blegoška trma

ŠDMH organizira 1./uvodno sezono akcija BLEGOŠKA TRMA, ki traja od 8.7.2017 do 10.9.2017 oz. 17.9.2017!

Vpisna knjiga je namenjena kolesarskim navdušencem ter tistim, ki se s kolesarstvom šele spoznavajo in rabijo dodatno motivacijo.

Sodelujoči v akciji v knjigo vpišejo naslednje:
- Datum prihoda s kolesom na Blegoš
- Ime in priimek
- Kraj bivališča
- Zaporedno število svojega kolesarskega vzpona na Blegoš v tekoči sezoni

Upoštevajo se samo čitljivi in popolni vpisi.
Ko boste dosegli potrebno število vpisov, Vas prosimo še za dopis Vaše telefonske številke oz. elektronskega naslova (e-mail).

Vpisna knjiga je namenjena samo vpisom kolesarjev, pohodniki se vpisujejo v knjigo »Blegoške korenine« oz. planinsko knjigo PZS.

Kolesarji, ki bodo v času akcije uspeli priti na Blegoš s kolesom vsaj 4x, se seveda vpisovali v vpisno knjigo, bodo na zaključku sezone, v nedeljo 17.9.2017, ob priložnosti KOLESARSKEGA VZPONA NA BLEGOŠ za Veliko nagrado KRAS SEŽANA deležni toplega obroka pri šanku prireditelja prireditve, med vsemi pa bomo izžrebali še prejemnika praktične nagrade!

Kolesarji, ki pa bodo imeli vsaj 4 vpise že do nedelje 10.9.2017 in se bodo nato udeležili še tekmovanja-vzpona s kolesi na Blegoš v nedeljo 17.9.2017, bodo ob tej priložnosti deležni še praktične nagrade organizatorja!

Vabljeni na Blegoš, če ne kot kolesarji, pa kot pohodniki!

Veseli smo vseh, ki jim na Blegošu uspe doseči svoj rekreativni izziv!

ŠPORTNO DRUŠTVO MARMOR HOTAVLJE
www.sdmh.si

 

Veselica s Poskočnimi muzikanti

Vabimo vas na vrtno veselico, ki bo v soboto 22. julija na Šinkucovem travniku na Hotavljah. Začnemo od 18h dalje, ko so najmlajši vabljeni na sprehod z živimi dinozavri. Po otroškem programu pa sledi zabava s Poskočnimi muzikanti.

Vabljeni!

Športni dan - poročilo, rezultati

Športno-družabno-dobrodelni dan smo začeli z OTROŠKIMI TEKI, kjer je doslej največje število otrok (67) v osmih kategorijah (4x deklice, 4x dečki) teklo različno število krogov na prizorišču športnega dne. Vsi otroci so bili nagrajeni s sladko nagrado, najboljši tudi z medaljami. Nagrade in medalje smo otrokom podeljevali v družbi predsednika društva in Pike Nogavičke, ki je tudi sicer popestrila otroške teke.  

Od 12.00 do 17.00 je nato sledil DOBRODELNI TEK-HOJA, kjer so tekači-pohodniki po svojih zmožnostih oz. sposobnostih na kilometerskem krogu nabirali kilometre. Otvoritveni krog, v družbi sovaščana Toneta Kosmača, olimpijca na lanskih Olimpijskih igrah v Riu, je odteklo oz. prehodilo nekaj deset tekačev-pohodnikov. Do konca dobrodelnega teka, na katerem so udeleženci prispevali v šolski sklad osnovnih šol v Gorenji vasi in Poljanah, je vsaj en krog odteklo preko 70 tekačev-pohodnikov. Nekateri so odtekli ali prehodili en krog, drugi več krogov, nekaj celo 10 ali več krogov.  

Med trajanjem dobrodelnega teka se je odvijal tudi nogometni turnir šolskih ekip iz različnih vasi občine (Gorenja vas, Poljane, Hotavlje, Lučine) in tekma deklet (ekipi Šus in Punce), kjer so na koncu slavili igralci-predstavniki Gorenje vasi oz. dekleta Šus-a. Igralci-ke zmagovalnih ekip, kot tudi ostalih ekip, pozabili nismo niti na sodnika Milana, so na koncu za nagrado v roke dobili lesene skodelice, s katerimi so nato šli po ŠMORN, ki smo ga sicer poleg kranjskih klobas pripravili za vsa lačna usta udeležencev športnega dne.

Prisotni so imeli možnost preizkusiti se tudi v metu krogle.

Glavna atrakcija spremljevalnega programa pa je bila predstavitev lokostrelstva, kjer so interesenti poleg svetovanja o varni in pravilni uporabi loka lahko tudi preiskusili streljanje z lokom na različno oddaljene tarče.    

Seštevek vseh pretečenih kilometrov tega dne (otroški teki, dobrodelni tek, nogomet) je pokazal okrog 350km.  

Športni dan na Hotavljah je bil tudi ena od aktivnosti letošnje sezone Hotaveljske grče, ki se nadaljuje po dopustih, v septembru. 

Hvala vsem, ki ste nam pomagali so-ustvariti letošnji “Športni dan na Hotavljah”, predvsem pa vsem tistim, ki ste prispevali (in tekli oz. hodili) za dober namen.

 

Rezultati OTROŠKIH TEKOV:

CICIBANI-deklice (2010 in mlajše, 1 krog - 250m)

 

IME IN PRIIMEK

ČAS (min:s:stot)

1.

Nuša Peternelj

1:03:00

2.

Maja Stržinar

1:04:00

3.

Eva Dolinar

1:09:00

4.

Tisa Gantar

1:10:00

5.

Liza Polajnar

1:12:00

6.

Pia Kumer

1:13:00

7.

Neja Šorn

1:15:00

8.

Noti Justin

1:16:00

9.

Ronja Pogačnik Pivk

1:36:00

10.

Tinkara Demšar

2:00:00

11.

Karolina Jezeršek

2:02:00

12.

Polona Potočnik

2:04:00

13.

Ivana Peternelj

2:07:00

 

CICIBANI-dečki (2010 in mlajši, 1 krog - 250m)

 

IME IN PRIIMEK

ČAS (min:s:stot)

1.

Jošt Stržinar

0:57:00

2.

Dejan Stržinar

0:58:00

3.

Matic Čimžar

0:59:00

4.

Nace Gantar

1:01:00

5.

Drejc Demšar

1:02:00

6.

Žiga Bohinc

1:03:00

7.

Matic Krek

1:04:00

8.

Lojze Klemenčič

1:08:00

9.

Domen Stržinar

1:09:00

10.

Valentin Jezeršek

1:17:00

11.

Žan Trček

1:18:00

12.

Fillip Šifrar

1:21:00

13.

Bine Potočnik

1:25:00

14.

Matevž Krek

2:02:00

15.

Tim Bohinc

2:04:00

16.

Izak Gantar

2:05:00

  

DEKLICE A (2009-2008, 2 kroga - 500m)

 

IME IN PRIIMEK

ČAS (min:s:stot)

1.

Neža Stržinar

2:03:60

2.

Manca Potočnik

2:07:00

3.

Ajda Dolinar

2:08:60

4.

Neža Peternelj

2:11:00

5.

Živa Volarič

2:14:50

6.

Jerca Gantar

2:17:80

7.

Iza Oblak

2:18:10

8.

Lučka Polajnar

2:21:20

9.

Zala Šorn

2:24:20

10.

Zala Likar

2:25:30

 

DEČKI A (2009-2008, 2 kroga - 500m)

 

IME IN PRIIMEK

ČAS (min:s:stot)

1.

Taj Kumer

2:04:90

 

DEKLICE B (2007-2005, 3 krogi – 750m)

 

IME IN PRIIMEK

ČAS (min:s:stot)

1.

Bina Čadež

2:55:50

2.

Maja Peternel

2:57:10

3.

Manca Dolinar

3:01:60

4.

Manca Trček

3:01:90

5.

Maja Šturm

3:09:30

6.

Neža Stržinar

3:12:20

7.

Lucija Dolinar

3:39:80

8.

Lucija Peternelj

3:44:60

9.

Veronika Klemenčič

3:54:20

 

DEČKI B (2007-2005, 3 krogi – 750m)

 

IME IN PRIIMEK

ČAS (min:s:stot)

1.

Žiga Peternel

2:45:90

2.

Erazem Filipič

2:58:90

3.

Maks Filipič

3:00:70

4.

Tevž Filipič

3:01:50

5.

Blaž Stržinar

3:06:50

6.

Jan Potočnik

3:10:80

7.

Lovro Potočnik

3:14:30

8.

Anže Justin

3:14:80

9.

Miha Šturm

3:18:80

10.

Blaž Likar

3:28:50

 

DEKLICE C (2004-2002,  4 krogi – 1.000m)

 

IME IN PRIIMEK

ČAS (min:s:stot)

1.

Hana Oblak

3:56:10

2.

Špela Šturm

3:56:80

3.

Lara Istenič

4:16:90

4.

Neža Ferlan

4:46:90

5.

Nika Stržinar

4:58:40

 

DEČKI C (2004-2002,  4 krogi – 1.000m)

 

IME IN PRIIMEK

ČAS (min:s:stot)

1.

David Peternel

3:47:10

1.

Janez Stržinar

3:49:80

2.

Nejc Podgoršek

4:21:70

 

 

 

 

KBK trail - poročilo

KBK - trail 2017: DARILO NARAVE

Vsaj dva razloga sta letos za tak naslov poročila o sobotnem tekaškem prazniku pod Blegošem. Že pregovorno, vsaj za nas domačine, prelep Blegoš v mesecu maju, ko zelena kar bruha na plano, ko moraš zjutraj, potem ko zagledaš Blegoš v prebujanju, ko se zadnje sence noči umikajo jutranjemu soncu, namesto v njegov objem, delovnim obveznostim naproti in upati, da bo prihajajoči vikend Blegoš prav tak.
Drugi razlog, tokrat morda še pomembnejši, pa je dejstvo, da je mati narava, potem, ko je že kar teden dni prej ravno za soboto napovedovala pravo močo, nekoliko upočasnila svoj ritem in nam naklonila res lepe pogoje za izpeljavo prireditve. Tako mi organizatorji, kot obiskovalci, predvsem pa tekači in pohodniki, smo z letošnjim razvojem vremenske situacije lahko več kot zadovoljni. Tisti popoldanski dež bomo pa najbrž hitro pozabili, morda nam je bilo zato v kozolcu, pod streho, stisnjenim, še toliko bolj lepo in sta nam ričet in kakšno pivo še bolj »zapasala«.
Že zaradi nepredvidljivosti organizacije prireditev v naravi, je vsak tovrstni dogodek zgodba zase, čeprav so včasih organizacijski prijemi že kar preveč rutinski.

Po sedmih izvedbah KBK-ja v klasični gor-dol varianti, iz Kopačnice direktno na vrh in potem prav tako nazaj, smo letos prvič zagrizli v novo zgodbo. Že mesece pred tokratnim druženjem v Kopačnici smo se spraševali, ali se bo ideja po spremembi prijela. 150 udeležencev tekačev-pohodnikov je dokaz, da KBK peljemo v pravo smer, po novem v KBKtrail različici. Nekaj kilometrov daljša trasa, pa zato manj najtežjih klancev, več ravninskih delov, več možnosti za »objem« Blegoša, to so značilnosti nove trase, ki bo z gotovostjo ostala v koledarju gorskih tekov tudi v bodoče.

Med zmagovalce Blegoša bomo ponovno vpisali ime Simon, le da to ne bo zmagovalec prvih petih tekov, pač pa nekdo, ki je v zadnjih letih na zmagovalnih stopničkah že imel možnost izbirati med, za KBK značilnimi medaljami v obliki dobrot iz krušne peči. Prav na KBK praznik novopečeni Abraham Simon Strnad je imel možnost, da se je skupaj z najboljšo med dekleti, Mojco Koligar, lahko v družbi znanega para iz TV ekranov, katerega del prihaja iz domačih Hotavelj, slikal v okvirju »KBK je zakon«. Oba zmagovalca sta krepko presegla pričakovanja po časovnih znamkah. Pri Simonu se je ura ustavila pri 1:34:03h, Mojca pa je ob prihodu v cilj videla rezultat 1:51:21h.

Ker s spremembo trase KBK-ja vedno večjo pozornost dajemo tudi povsem običajnim rekreativcem, ki jim je osnovni cilj zlasti doživetje, potrditev svojih pričakovanj, nenazadnje pa tudi gibanje v družbi pozitivnih so-trpinov, ki spoštujejo vsak rezultat, tudi nekoga, ki se z rekreacijo-tekom šele spoznava. Ni lepšega, kot v cilju videti sicer utrujen obraz, ki pa hkrati kaže znake optimizma, doseženega, napredka. Če je to okrepljeno še s podporo ljudi ob progi ali v cilju, je namen dosežen.

Prvi cvet Pušeljca gorskih tekov, KBK – trail, je za nami, sledijo še Ratitovec, GM4O in Črna prst, sezona Primorskih gorskih tekov pa je tudi že pošteno v svojem ritmu.

Organizator, torej Športno društvo Marmor Hotavlje, pa že »grize« naprej. Že čez dober teden Vas/nas čaka ŠPORTNI DAN NA HOTAVLJAH, ki bo v znamenju otroških tekov, dobrodelnega teka-hoje in različnih športnih aktivnosti. V so-organizaciji z ostalimi društvi v Poljanski dolini bomo spet kolesarili po POLANSKIH PUKLIH, se septembra spet podali na Blegoš, le da takrat s kolesi. Za kolesarje pripravljamo na Blegošu že v kratkem nov izziv. Več o tem pa seveda na www.sdmh.si.

Upamo, da ste bili z letošnjo izvedbo KBK – traila zadovoljni in da ste si naslednji maj, če ne že prej, že rezervirali za obisk krajev pod Blegošem!

Niko Stržinar, ŠDMH

KBK trail - vabilo

Lep pozdrav iz Poljanske doline (Hotavelj oz. Kopačnice), oglaša se KBK - trail!

Še slab mesec dni nas loči do osme izvedbe KBK gorskega teka na Blegoš in nazaj. KBK trasa je bila doslej relativno ustaljena, nekaj manjših sprememb je bilo le zaradi žleda nekaj let nazaj in enkrat slabšega vremena, ko nismo šli preko vrha Blegoša. Bil je torej asfalt, pa precej klanca, če smo želeli čimprej nazaj, po najkrajši poti, pa za spust tudi naporen povratek v dolino.

Letos začenjamo z novo zgodbo!
Ali se bo prijela, bomo videli v soboto 20. maja, ko Vas pričakujemo v Kopačnici, kjer se bo, upamo, spet dogajalo?

KBK - trail se reče novi ideji, ki bo letos prvič ugledala luč sveta. Glede na pretekle izvedbe bo KBK - trail nekaj kilometrov daljši, pa zaradi manj izrazitih klancev (in spustov) morda celo manj naporen. Približali se bomo malemu gorskemu maratonu, ki pa to namenoma ne bo. Prvi del vzpona ostaja klasika, iz Kopačnice preko Leskovice do Ogradov, drugi del "sopihanja" proti Blegošu bo že drugačen, lažji, bolj položen, a daljši, spust do koče ostaja, potem pa podaljšana trasa v smeri smučišča Cerkno, že prej ovinek proti Robidnici in Krnicam ter spust v Kopačnico, tokrat brez asfalta.
Že lani je bil dobro sprejet pohod po KBK progi, zato bomo tudi letos poskrbeli za pohodnike, ki želijo morda netekmovalno po skrajšani KBK trasi, brez pritiska časa, v prijetni družbi, pa še sotrpine tekače bodo lahko vzpodbujali na pobočjih Blegoša.

Razpis, pred-prijave, trasa nove-podaljšane proge, pa vse ostalo kar spada zraven, vse to lahko dobite na novi podstrani KBK - trail! Tam je na voljo tudi ves arhiv dosedanjih KBK druženj!

S KBK – trail-om začenjamo športni zanesenjaki na meji Gorenjske in Primorske sestavljati tudi novi PUŠELJC gorsko tekaških prireditev. Poleg KBK - traila v naslednjih mesecih še Ratitovec, GMO4O in Črna prst.

Z namenom pomoči ostalim organizatorjem športnih prireditev in promocije KBK - traila se je pred tedni ekipa ŠDMH udeležila Istrskega maratona, kjer je skrbela za dobro vzdušje in okrepčilo tekačem (slika).

Lipanov ričet (z mesom ali brez) in Nežkin domači kruh iz krušne peči, že zaradi tega ne gre zamuditi KBK obiska v Kopačnici, se vmes "pomatrati" v Blegoš in se kasneje v letu še kdaj vrniti v naše konce.
To naj bo letošnje vabilo Vam tekačem-pohodnikom ter vsem ljubiteljem narave in druženja v prijetni, sebi enaki družbi!
Naj bo novi KBK - trail izziv ne samo nam organizatorjem, pač pa tudi Vam, ki jo že tako radi mahnete proti Blegošu ali kakšnemu drugemu puklu na poljanskem!

Športno društvo Marmor Hotavlje bo letos poleg KBK - traila za športno-rekreativne navdušence pripravilo še nekaj zanimivih prireditev oz. aktivnosti. Začeli smo že s tradicionalno HOTAVELJSKO GRČO, v začetku junija bo na podlagi lanskega pozitivnega odziva na vrsti ŠPORTNI DAN NA HOTAVLJAH, kjer bodo v ospredju teki za otroke, dobrodelni tek, nogomet in različne športne aktivnosti. Poleti bomo spet poskrbeli za rajanje ob POSKOČNIH MUZIKANTIH, v septembru pa se posvetimo še VZPONU s kolesi na Blegoš, ki bo tudi letos zadnja-finalna postaja POKALA POLANSKIH PUKLOV, ki se sicer začenja julija s kolesarskim vzponom na Stari vrh ter potem pred zaključkom na Blegošu nadaljuje z vzponi na Pasjo ravan, Javorč in Lubnik.

Vidite lahko, da v ŠDMH skrbimo, da ljubitelji rekreacije ne ostanejo brez športnih izzivov. Pomagajte nam s svojo udeležbo na predstavljenih prireditvah. Le tako, z vzajemnim sodelovanjem, bomo lahko tudi v bodoče skozi šport ohranjali zavidljiv nivo družabnega delovanja v Poljanski dolini!

Hotaveljska grča 2017

Ljubitelje gibanja v naravi Športno društvo Marmor Hotavlje vabi na že 23. tradicionalno rekreativno akcijo "Hotaveljska grča".

Za vse, ki ste ali želite biti aktivni v naravi celo leto, pa od 1.11.2016 že teče 13. SUPER GRČA.

Pravila akcije HOTAVELJSKA GRČA:
Ob plačilu prijavnine, za otroke 10€ in odrasle 15€, prejmete evidenčni kartonček. Vanj boste zbirali žige, ki bodo dokazovali, da ste uspešno opravili posamezne naloge. 
Če se določene aktivnosti ne morete udeležiti ali če ta zaradi neprimernega vremena odpade, jo lahko nadomestite s pohodom, tekom ali kolesarjenjem v lastni izvedbi. Aktivnost vpišite na evidenčni kartonček.

Vsak, ki bo opravil vse naloge in bo svoj evidenčni kartonček oddal na zadnji aktivnosti, bo prejel majico in priznanje HOTAVELJSKA GRČA 2017.

PREBERITE VEČ ...

Smučarski dan 2017

SMUČARSKI DAN v AVSTRIJI – TURRACHER HÖHE (sobota 04.02.2017)

Športno društvo Marmor Hotavlje vabi vse prijatelje smučanja na smučarski dan v Avstrijo (Turracher Hoehe).

Cena:
- odrasli 40,00€
- otroci 20,00€ (letnik od 2002 do 2010)

Cena vključuje: prevoz, smučarsko karto, jutranji sendvič, popoldanska topla malica po smučanju pri avtobusu ter organizacijo izleta.
Nečlani ter člani, ki še niso poravnali članarine za leto 2017 morajo poravnati tudi članarino v znesku 15,00€.

Odhod iz Hotavelj (gostilna Lipan) bo ob 5:45 zjutraj, prihod nazaj v večernih urah. Informacije o morebitni prestavitvi (v primeru slabega vremena) bodo v petek 03.02. na voljo v gostilni Lipan (tel.: 04/518-13-10) ter na spletni strani www.sdmh.si. Vsi, ki boste ob prijavi čitljivo vpisali številko mobilnega telefona, pa boste o morebitni prestavitvi obveščeni preko SMS sporočila.

Kavcija: 20,00 EUR. V primeru, da prijavljeni odpove prijavo, se kavcija ne vrne, razen če poskrbi za zamenjavo. V primeru, da ob prijavi ne poravnate kavcije, si organizator pridržuje pravico, da vašo prijavo izbriše!

OPOZORILO: Da v primeru poškodbe ne bi prišlo do težav, Vas prosimo, da poskrbite za t.i. zavarovanje v tujini (konvencijsko potrdilo oz. zdravstvena kartica) oz. zavarovanje Coris.
Vsak udeleženec smuča na lastno odgovornost!

Prijave zbiramo v gostilni LIPAN do zasedenosti prostih mest. Veljajo samo popolne prijave!!!

 

Občni zbor 2017

Vabimo vas na 23. OBČNI ZBOR ŠPORTNEGA DRUŠTVA MARMOR HOTAVLJE

v soboto 07.01.2017 ob 19.00 uri v gostilni Lipan na Hotavljah.

Dnevni red:

1. Izvolitev delovnega predsedstva
2. Poročilo predsednika 
3. Poročilo blagajnika
4. Poročilo nadzornega odbora 
5. Volitve novega vodstva
6. Plan dela za leto 2017
7. Razno

Po koncu uradnega dela sledi predstavitev glavnega sponzorja našega športnega društva, podjetja Marmor Hotavlje.
Po predavanju pa si bomo ogledali še prikaz filmskega in slikovnega materiala, ki je nastal v letu 2016.
Druženje bomo sklenili s pogostitvijo udeležencev občnega zbora. 

Prijatelji športa in rekreacije, vljudno vabljeni!

Štefanov tek 2016

Vabimo vas, da se nam 26. decembra pridružite na štefanovem teku v soju obcestnih svetilk in naglavnih lučk, kjer ni štartnin in čas ni pomemben. Vabimo vas torej, da v prazničnih dneh naredite nekaj lepega zase in za svojo dušo. Štart teka bo ob 19h izpred gasilskega doma na Hotavljah, po teku pa bodo hotaveljski gasilci poskrbeli za ocvirkovco in kuhančka ter, da bo vzdušje le še bolj prijetno.

Vabljeni 26. decembra na Hotavlje!!!

Jeklenemu Lojzu v slovo

V sredo (23.11.2016) se je nedaleč od doma, na kolesu, smrtno ponesrečil naš član, tudi del vodstva društva, Lojze Oblak, eden začetnikov športno-rekreativnega udejstvovanja na rodnih Hotavljah. Kot domačin in zagret rekreativec je s svojimi izkušnjami in idejami pomagal pri začetkih delovanja našega društva, ki segajo v začetek 90-ih let. V letih do danes so prihajale nove generacije športnih zanesenjakov, Lojze pa je ostal isti, zagnan, pripravljen pomagati. Še največje zadovoljstvo je bilo pri Lojzu opaziti, ko je svoja razmišljanja lahko delil z mlajšimi, neukimi rekreativci, ki so potem tudi sledili njegovim nasvetom.

Gibanje ti je očitno bilo prirojeno, prva športna ljubezen kolo, bil pa si doma tudi v teku, smučarskem teku, smučanju, gimnastiki, namiznem tenisu ...
Ker si videl precej "športnega" sveta, doma in v tujini, so nam tvoje izkušnje prišle še kako prav. Prav zaradi tvoje pobude smo začeli s kolesarskimi vzponi na Blegoš, še najbolj pa si pustil svoj pečat v letu 2006, ko smo na podlagi "medsebojnih izzivanj", ki so vedno znova prinašala nove ideje, organizirali 6ur Slajke. Tisto leto, tisto zimo in pomlad, je bilo za vse neposredno vpletene obdobje res prave energije, zdrave trme, medsebojnega spoštovanja.     
 
Lojze, počivaj v miru, tam, kjer pogled seže na dom, na rodne Hotavlje, na tebi priljubljeno Slajko. Naj ti bo slovenska, poljanska zemlja lahka. 
Upamo, da se naše poti še kdaj srečajo, da nastane še kakšna anekdota, primerna obujanju spominov!


Športno društvo Marmor Hotavlje   

Super grča 2016/2017

Z novembrom, natančneje od 1.11.2016 dalje, začenjamo z novo sezono SUPER GRČE. To je nadgradnja Hotaveljske grče, namenjena vsem tistim, ki želijo dodatno vzpodbudo za intenzivnejše rekreativno udejstvovanje. Super grča je oblika spremljanja rekreativnih dejavnosti, s katerimi posameznik z različnimi aktivnostmi zbira točke. Za pridobitev naziva SUPER GRČA mora posameznih v eni sezoni doseči zadostno število točk, s pohodništvom, tekom, kolesarjenjem, plavanjem, smučarskim tekom, smučanjem, rekreacijo v dvorani.

Pravila za novo sezono, točkovanje, trajanje sezone, predvsem pa, koliko točk bo potrebno doseči, pa v povezavi!

Spremljajte nas na www.sdmh.si oz. na Facebook profilu društva!

Vabljeni!

Urekov pohod znova drugo leto

Pozdravljeni

Vrsto let smo v športnem društvu Marmor Hotavlje v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije, Radijem Slovenija in občino Gorenja vas Poljane organizirali Urekov pohod na Goro.

Urekov pohod pride na vrsto le malo za eno od dveh največjih športnih prireditev, ki jih organiziramo v našem društvu, vzponu s kolesi na Blegoš. Ta prireditev je tako organizacijsko kot tudi kadrovsko zahtevna in vzame veliko časa in energije.
Tako nas je letos, žal, ob vseh dogodkih in vedno hitrejšem tempu dogajanja prehitel čas... Ugotovili smo, da pohodu nismo mogli posvetiti dovolj časa, da bi ga izpeljali, kot se spodobi. Zato smo se odločili, da s pohodom naredimo leto premora. Tako letos ne bomo organizirali pohoda in druženja s programom na Gori nad Malenskim vrhom.
Za naslednje leto pa imamo že ideje, kako bi lahko izpeljali pohod in druženje. Vendar vse ob svojem času.

Vsem, ki ste v več kot dvajsetih letih sodelovali pri pohodu, ali pri organizaciji ali kot obiskovalci, se lepo zahvaljujemo. Hkrati pa vas vabimo, da se v prihodnje spet srečamo na Gori.

Športni pozdrav,

Aljaž Gamse
Športno društvo Marmor Hotavlje

p.s.
Gora med nami 365 dni na leto. Tako ste vabljeni da jo obiščete tudi takrat, ko ni organiziran pohod in zaužijete mir in lepote, ki jih je užival tudi Stane Urek.

Vzpon na Blegoš - poročilo

Vzpon na Blegoš, Pokal polanskih puklov 2016 - vztrajati je treba do konca!

Vam kolesarjem je tista pozitivna trma najbrž dobro znana, celo dobrodošla. No, tudi mi, organizatorji letošnjega vzpona s kolesi na Blegoš smo tokrat "pozitivno trmali". Nismo se vdali do konca, morda le po prireditvi, ko nam je po nekaj dneh negotovega pogledovanja v nebo, horizontala precej povšeči.

Če letos s celotno oceno prireditve ne bi bili zadovoljni, sploh ob upoštevanju vseh okoliščin, potem nam ni mesta na koledarju kolesarskih prireditev. Vendar Blegoš ostaja del kolesarske ponudbe tudi v naslednjih letih. Realno gledano smo namreč danes (v nedeljo) zjutraj bili morda nekoliko pesimistični, vendar se je slika že čez nekaj ur obrnila v popolno nasprotje, v smer popolne motivacije.

Cela stotnija se Vas je podala proti Blegošu, najvišji točki Poljanske doline. Ob polnoletnosti vzpona, izpeljali smo že 18. veliko nagrado, najprej hvala zvestemu podporniku v vseh teh letih, KRAS-u iz Sežane. Njihovi pršuti, sploh v kombinaciji s hlebcem domačega kruha in kozarčkom rdečega, "kaj češ boljšega".
Že tudi lanski zmagovalec Luka Tavčar (spomnite se, Luka je sin prve zmagovalke Blegoša) in olimpijka Tanja Žakelj sta poskrbela za najboljša časa, Tanjina navijaška skupina pa za vzpodbudo prav vsakemu kolesarju v zadnjem klancu pred ciljem. Najbrž ne bodo zamerili, če Vas v njihovem imenu povabimo na kolesarski praznik - tekmo, ki jo Tanja gosti v začetku oktobra.

Letos smo vzpon na Blegoš prvič odprli za vsa kolesa, brez omejitev (seveda še vedno le na peš pogon). Profil in karakteristike vzpona sicer še vedno priporočajo uporabo gorskega kolesa, se pa da na cilj priti tudi z drugimi izvedbami koles.

Veseli nas, da je zastavljeni cilj, prikolesariti do koče na Blegošu, uspelo doseči kar precej novih kolesarskih obrazov, novih generacij kolesarjev, predvsem takih, ki jim ni glavni motiv biti najboljši, so pa morda še bolj zadovoljni, ker jim je uspelo, ker se da. Le odmisliti je treba zunanje dejavnike, miselne ovire. Spoštovati moramo dosežek prav vsakega udeleženca, tako tistega, ki je med najboljšimi, kot tistega, ki je zbral pogum in morda med zadnjimi prispel v cilj. Naslednjič bo že bolje, več priprav, več izkušenj, večja samozavest, boljši čas.

Z Blegošem smo organizatorji kolesarskih prireditev na širšem poljanskem območju zaključili tudi šesto sezono Pokala polanskih puklov. Vsi vzponi letos so bili lepo izpeljani, z dobro udeležbo, z veliko boji za najboljša mesta, za točke skupnega seštevka.
Stari vrh, Javorč, Pasja ravan, Lubnik in Blegoš so pukli, ki se bodo tudi v bodoče na svoj način trudili predstavljati lepote škofjeloškega hribovja, ki ni zanimivo samo v času omenjenih dirk. Menda ni lepšega kot iti pozimi, v snegu, v jasnem vremenu, na katerega od teh vrhov in jih spoznati tudi z drugačne, bolj umirjene perspektive.

Upamo, da boste soustvarjalci kolesarskega dogajanja na naših koncih tudi v naslednji sezoni, ko bomo organizatorji gotovo pripravili kakšno novo presenečenje!

Sedaj, ko se kolesarska sezona počasi zaključuje, ko boste imeli kaj več časa, pa Vas vabimo, da na naših spletnih straneh pregledate vse letošnje rezultate, foto utrinke, zapise. Posebej pa Vas vabimo, da nam posredujete Vaša opažanja, morda kakšno anekdoto iz naših prireditev, kakšno razmišljanje na temo rekreativnega kolesarjenja...z veseljem jih objavimo na naši spletni strani!

Športno društvo Marmor Hotavlje
in ostali organizatorji Pokala polanskih puklov (ŠD Poljane, ŠD Sv. Urban, ŠD Špik Lučine, ŠZ Šk. Loka, Timing Poljane)

18. vzpon na Blegoš

Objavljamo razpis in prijave na 18. vzpon s kolesi na Blegoš

Zaradi relativno pozne priprave predprijav podaljšujemo možnost predprijave do nedelje 11.9. oz. plačila do vključno ponedeljka 12.9.2016! Prijave bodo sicer možne tudi na dan tekmovanja!

Vzpon na Blegoš 2016

Objavljamo rezultate 18. vzpona s kolesi na Blegoš.

Prav tako se je s tem končala letošnja sezona Pokala polanskih puklov. Končne rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Poročilo in foto material s tekme na Blegoš, pa objavimo takoj, ko jih uspemo sestaviti skupaj :)

Še enkrat pa se zahvaljujemo vsem tekmovalcem in celotni ekipi, ki je pripomogla k organizaciji letošnjega vzpona na Blegoš.

Pred Blegošem še skok s kolesom na LUBNIK

Pred nami sta še zadnja dva pukla letošnje sezone Pokala polanskih puklov. 

To nedeljo Vas v organizaciji Športne zveze Škofja Loka vabimo na že klasični vzpon s kolesi na LUBNIK. Kolesarji boste štartali iz Mestnega trga v Škofji Loki in se podali po preurejeni stari cesti mimo občine proti Poljanski dolini. Po nekaj kilometrih pa v breg proti kolesarski meki škofjeločanov, do Naceta pod Lubnikom. 

Več o nedeljskem predzadnjem puklu pa na www.lubnik.si


Takoj čez teden dni, naslednjo nedeljo, pa še Blegoš, ki z letošnjo izvedbo stopa v polnoletnost. 18. izvedba kolesarskega vzpona na Blegoš prinaša kar nekaj novosti. Možnost predprijav, brez omejitev glede izbire kolesa (razen za Občinsko prvenstvo) in nagrada za najštevičnejšo ekipo/društvo/klub, to je le nekaj novosti, ki bodo dodaten magnet, da na uradni prireditvi zaključite letošnjo kolesarsko sezono.   

Vabljeni na LUBNIK in BLEGOŠ!

Za zaključek počitnic s kolesom na PASJO RAVAN

Počitnice se približujejo koncu. Zakaj se ne bi letos za zaključek dopustov podali na Gorenjsko, v Todraž v Poljansko dolino, kjer bomo kolesarji zavrteli pedala proti Lučinam in naprej na Pasjo ravan.

Po rekordni udeležbi na drugem letošnjem PUKLU, na Javorču, pričakujemo podobno vzdušje tudi na sosednjem bregu, na tretjem letošnjem puklu.

Več v priloženem razpisu!

Vabijo kolesarski zanesenjaki iz Lučin!

JAVORČ in PASJA RAVAN nadaljujeta sezono PUKLOV

To soboto 20.8. se s kolesarskim vzponom na JAVORČ nadaljuje sezona POKALA POLANSKIH PUKLOV. Organizator, Športno društvo Sv. Urban, vabi na enega najlepših kolesarskih vzponov na Škofjeloškem. Štart-zbirališče sobotnega kolesarskega druženja bo v Todražu (bivši rudnik urana Žirovski vrh), cilj pa 10km stran, na Javorču, na meji med domačo občino Gorenja vas Poljane in sosednjo občino Žiri.

Takoj čez en teden, v nedeljo 28.8. pa letos šele kot tretji po vrsti v Pokalu polanskih puklov pride na vrsto še en vzpon s štartom v Todražu, le da se kolesarji zapeljejo v drugo smer. ŠD Špik Lučine vabijo na kolesarski vzpon na PASJO RAVAN. Tu se bodo že pokazali prvi orisi najboljših v skupnem točkovanje letošnjega pokala.

Več o naslednjem puklu na spletni strani organizatorja - ŠD Sv. Urban - JAVORČ!

Vabljeni!

Kolesarski izlet 2016

 
V soboto 20.08.2016 se ŠDMH odpravlja na kolesarski izlet. Zbor udceležencev bo ob 06:30 uri pred gostilno Lipan na Hotavljah. 
 
Letos bo izlet drugačen, saj izhodišče ne bodo Hotavlje, ampak se bomo z organiziranim prevozom iz Hotavelj odpeljali do Mosta na Soči. Od tam se bomo na kolesih podali odkrivat lepote Posočja z okolico. Ker del trase poteka tudi po Italiji, je obvezna oprema tudi osebna izkaznica ali potni list
Trasa je dolga okoli 115 km in ni preveč zahtevna, odsvetujemo pa udeležbo s cestnimi kolesi. Kot vsa leta, nas bo tudi letos spremljalo spremljevalno vozilo.Poskrbeli bomo tako za malico na poti, kot tudi na cilju. 
 
Prispevek za člane s plačano članarino za leto 2016 znaša 10,00€, za vse ostale pa 25,00€. Vključuje pa prevoz, spremstvo, pijačo in topel obrok na poti ter pogostitev ob zaključku.
 
Zaradi organiziranega prevoza je število udeležecev omejeno, zato so obvezne prijave do četrtka 18.08.2016 do 15:00 ure na info@sdmh.si ali na telefonsko številko 031 510 201 (Aljaž).

Olimpijske igre 2016 - Brazilija - Rio, Tonetu Kosmaču v popotnicoSedaj gre zares. Si na poti proti nastopu na Poletnih olimpijskih igrah v Braziliji, v Riu.

Hotavlje, Poljanska dolina navijajo zate in ti želijo vse najboljše tam na drugem koncu sveta! Nastopil boš kot zadnji predstavnik Slovenije, v najbolj spoštovani olimpijski disciplini. Za vzpodbudo na poti proti cilju maratonskega teka se spomni vseh odrekanj, vseh pretečenih kilometrov in od tod črpaj še tisto dodatno energijo, da se z dosežkom, ki bo samo tvoj, oddolžiš svojim skritim željam, domači Sloveniji in pokloniš olimpijskim krogom, olimpijskim idealom.

Tone, vrni se tak kot si, preprost, delaven, vztrajen, z bogato izkušnjo nekoga, ki je imel možnost predstaviti se na svetovnem odru športa!

ŠDMH

Pokal polanskih puklov 2016

Kolesarke in kolesarji pozdravljeni!

Čez natanko en teden, v soboto 16.julija 2016 se s kolesarskim vzponom na STARI VRH v Poljanski dolini na Gorenjskem začenja že šesta sezona skupnega sodelovanja lokalnih organizatorjev kolesarskih prireditev.
POKAL POLANSKIH PUKLOV bo spet združeval kolesarske zanesenjake in nas organizatorje.

Kilometri kolesarskih poti po širšem škofjeloškem hribovju, kamor spadajo vsi v pokal vključeni vzponi - STARI VRH, JAVORČ, PASJA RAVAN, LUBNIK in BLEGOŠ vabijo, da jih odkrijete. Zakaj ne v družbi pozitivnih ljudi, tistih, ki se enostavno vsedejo na kolo in se odpeljejo v naravo in dogodivščinam naproti.

Letos je v programu, vrstnem redu vzponov prišlo do manjše spremembe. Zaradi objektivnih razlogov bo za Starim vrhom po mesecu premora najprej na vrsti JAVORČ, šele nato konec avgusta PASJA RAVAN. Za zaključek pokala v septembru pa še LUBNIK in BLEGOŠ, kjer letos ne bo več omejitve glede izbire kolesa.

Še vedno velja, da na več vzponih ko sodelujete, večjo možnost imate za nabiranje t.i. "smučarskih točk". Te pa na koncu lahko pomagajo k boljši skupni uvstitvi, in morda boljšim nagradam.

Spremembi sta letos še dve:
- Tekmovalci z Elite licenco bodo lahko sodelovali tudi v pokalu, sicer ločeno od ostalih, bosta pa na koncu najboljša tudi v družbi ostalih najboljših v pokalu.
- Doslej smo točkovali samo ločeno po kategorijah, letos prvič, vsaj uradno, bomo točkovali tudi absolutne razvstitve.

Čez vikend je zato skrajni čas, da si naberete še nekaj kondicije, predvsem pa kolesarske trme, prihajajočo soboto pa se vidimo v POLJANAH, kjer jo mahnemo proti STAREMU VRHU.

Naj bo letos moto sodelovanja na kolesarskih prireditvah v Poljanski dolini predvsem druženje, tekma s samim seboj.
Morda je večje zadovoljstvo sploh priti v cilj, kot doseči najboljši rezultat. To seveda velja predvsem za tiste, ki se šele odločajo za sodelovanje na uradnih tekmah. Dosedanji udeleženci kolesarskih druženj, povabite s seboj na tekmo take kolesarje in jih "zastrupite" s PUKLI.

Vse informacije (razpis, foto, rezultati, novice, arhiv...) so na voljo na www.sdmh.si in spletnih straneh vseh organizatorjev, pa tudi na Facebook profilu pokala.

Veselica s Poskočnimi muzikanti

Ultra pušeljc trail 2016

Ultra pušeljc trail 2016

Hotaveljska grča 2016 - kolesarjenje

KBK predprijave podaljšane

Odločili smo se, da predprijave za KBK podaljšamo še do nedelje do 23:59 ure

Sprejeli bomo tudi plačila, ki bodo izvedena v ponedeljek 16.5. Po tem bodo prijave možne le še na dan tekmovanja.

Vabljeni!

En lažji potep za začetek - poročilo

V nedeljo, 17. 4. 2016, smo odprli sezono z »Enim lažjim potepom« za začetek. Kot se za Hotaveljske grče spodobi, smo z našim prvim letošnjim podvigom pričeli kar na Hotavljah.
Kmalu smo se znašli v gozdu na levem bregu Logarščice, kjer kljub nekaterim vzponom nismo obupali. Pot je bila prijetna, smo si jo pa tudi sami popestrili z različnimi pogovori. Za posebno zabavo so poskrbele tudi lateralne uganke. Le kdo bi ob razmišljanju, zakaj bi se gost v baru lepo zahvalil natakarju, ki bi mu namesto z naročenim kozarcem vode postregel tako, da bi mu nameril pištolo v obraz, še lahko mislil na utrujenost in težavnost poti? Kaj kmalu smo se znašli v Suši, od koder smo pot nadaljevali še v Čabrače. Sama se ob tem delu najprej spomnim na žabo, ki smo jo videli ob poti. Za konec smo se ustavili še na Kmetiji pr´ Zink, kjer smo se okrepčali z narezkom ter s čajem, kot posebnost pa je bilo na voljo tudi domače pivo. Mislim, da smo sezono začeli odlično, saj smo bili poleg dobre organizacije deležni tudi čudovitega vremena.
Upam, da nas bo lepo vreme spremljalo tudi ob koncu maja, ko bomo kolesarili in s Tonetom Kosmačem tekli v Rio. Se vidimo. :)

Marija Klemenčič

Pridite v družbo Hotaveljskih grč tudi vi

V nedeljo 17. aprila pridite v družbo Hotaveljskih grč tudi vi in se nam pridružite na prvi od petih letošnjih aktivnosti.

Več informacij in seznam aktivnosti pa si lahko preberete v RAZPISU.

Vabljeni!

S Tonetom Kosmačem v RIO

nedelja 29.5.2016 - Hotavlje - Šinkucov travnik

Ob enkratnem dogodku za Poljansko dolino, za vas Hotavlje, ko bomo na Olimpijske igre v Braziliji - RIO pospremili našega člana/sovaščana, trenutno najboljšega slovenskega maratonca TONETA KOSMAČA, pripravljamo na Hotavljah, v olimpijskem duhu, ŠPORTNO-REKREATIVNO-DRUŽABNI dogodek "S TONETOM KOSMAČEM V RIO", ki bo usmerjen v prihodnost in DOBRODELNOST.

S Tonetom Kosmalem v RIO

Program prireditve:

* 10.00 - 12.00: OTROŠKI TEKI:
Po vzoru Teka generacij, ki ga sicer zadnja leta prirejamo na Slajki, bodo otroci tekmovali-tekli v osmih starostnih kategorijah (4x deklice, 4x dečki). Tek je za vse otroke BREZPLAČEN, brez prijavnin, najboljši bodo nagrajeni z medaljami, prav vsi otroci pa tradicionalno s sladkimi nagradami. Za vzpodbudo otrokom si izvedbe tekov preteklih let lahko ogledate na www.sdmh.si.

* 12.00-18.00: DOBRODELNI TEK:
Na kilometer dolgi trasi bodo rekreativci-tekači oz. vsi, ki bi radi prispevali v dober namen, po lastni zmožnosti odtekli kar največ krogov-kilometrov, lahko le enega, lahko pa tudi več, ne nujno v enem kosu. Pretečene kilometre bomo seštevali in tako virtualno tekli iz Hotavelj proti Riu. Zanimivo bo videti, kako daleč bomo na koncu pritekli, do Ria, ali morda do sredine Atlantika.

Prostovoljni prispevki se bodo zbirali za šolski sklad obeh osnovnih šol na našem območju, za Osnovno šolo Ivana Tavčarja Gorenja vas in za Osnovno šolo Poljane.
Dobrodelni tek bodo v družbi Toneta Kosmača z uvodnim kilometrom odprli predstavniki javnega življenja, lokalnih in športnih društev, gospodarstvenikov, Tonetovih podpornikov.
Pozivamo k dobrodelnosti in izzivu, da pretečemo čimveč kilometrov proti Braziliji. Posebej vabljene različne interesne skupine, ki delujejo v javnem življenju, npr. gasilci, študentje, policisti, šolniki, obrtniki, upokojenci, volonterji...
Med vsemi, ki bodo prispevali in "tudi" odtekli kakšen "krog proti Riu", bomo ob koncu teka izžrebali praktično nagrado.

* Popoldanske ure: NOGOMET:
Vmes, ko se bo dogajal dobrodelni tek, bo odigrano nekaj revijalnih nogometnih tekem različnih generacij, od otrok, mladine, do odraslih.

* Popoldanske ure: TEKMOVANJA V RAZLIČNIH OLIMPIJSKIH DISCIPLINAH:
Sočasno bomo za ljubitelje športa, olimpizma, organizirali nekaj tekmovanj (bolj kot izziv za posameznike) v različnih športnih disciplinah (npr. tek na 100m, skok v daljino...).

Za dodaten program, vzdušje, hrano in pijačo, bo poskrbel organizator!

Vabljeni torej v nedeljo 29.5.2016 na Hotavlje. To bo dan za spomine, ko bodo tekli otroci, ko bomo za otroke tekli tudi ostali, ko se bo v sproščenem vzdušju z južnoameriškim pridihom stopnjevala napetost pred letošnjimi igrami v Braziliji!

Organizator si pridržuje pravico do sprememb v programu prireditve, o čemer pa bo javnost obvestil preko sredstev javnega obveščanja!

Naj namesto pozdrava zaključimo z "Ni važno zmagovati, važno je sodelovati"! 

Naročilo kolesarskih dresov

Pred novo kolesarsko sezono bomo ponovno naročili kolesarske drese ŠDMH. Če je še kakšen interesent, naj prosim javi na info@sdmh.si ali na 031 510 201 (Aljaž), kjer dobite tudi več informacij.

Naročila sprejemamo do 20.3.2016.

Razpis 7. KBK 2016

Objavljamo razpis za letošnji 7. KBK - gorski tek Kopačnica Blegoš Kopačnica, ki bo v soboto 21.5.2016 s štartom ob 9.00 uri v Kopačnici.

Odprte so tudi internetne predprijave, kjer se lahko prijavite do 13.5.2016

Vabljeni!

Povežimo soline 2016

Tudi letos Športno društvo Marmor Hotavlje vabi svoje člane na ne tekmovalni tek OD SOLIN DO SOLIN

20. marca se bomo odpravili na Slovensko obalo in ob prijetnem druženju pretekli najkrajših deset kilometrov.

Prijave pobiramo v gostilni Lipan do 15 februarja. Štartnina je 20 evrov.

Vabljeni tudi spremljevalci ;-)

Smučarski dan - Katschberg

ŠDMH vabi vse prijatelje smučanja na smučarski dan v Avstrijo (Katschberg), ki bo v soboto 30.1.2016.

Cena za člane društva s poravnano članarino za leto 2016:
- odrasli 40€
- mladina/seniorji 35€ (letnik 1997 do 2000)
- otroci 20€ (letnik 2001 do 2009)

Cena vključuje: prevoz, smučarsko karto, jutranji sendvič, popoldansko malico po smučanju pri avtobusu (kranjska klobasa, kruh) ter organizacijo izleta.

Nečlani ter člani, ki še niso poravnali članarine za leto 2016 doplačajo 15€.

Odhod iz Hotavelj (gostilna Lipan) bo ob 6.00, prihod nazaj pa v večernih urah.
Informacije o morebitni prestavitvi (v primeru slabega vremena) bodo v petek 29.1. na voljo v gostilni Lipan (tel.: 04/518-13-10) ter na spletni strani www.sdmh.si . Vsi, ki boste ob prijavi čitljivo vpisali številko mobilnega telefona, pa boste o morebitni prestavitvi obveščeni preko SMS sporočil.

Kavcija: 20 EUR. V primeru, da prijavljeni odpove prijavo, se kavcija ne vrne, razen če poskrbi za zamenjavo. V primeru, da ob prijavi ne poravnate kavcije, si organizator pridržuje pravico, da vašo prijavo izbriše!

OPOZORILO: Da v primeru poškodbe ne bi prišlo do težav, vas prosimo, da poskrbite za t.i. zavarovanje v tujini (konvencijsko potrdilo oz. zdravstvena kartica) oz. zavarovanje Coris.
Vsak udeleženec smuča na lastno odgovornost!

Prijave zbiramo v gostilni Lipan do torka 26.1.2016, oziroma do zasedenosti prostih mest. VABLJENI!
Veljajo samo popolne prijave!

Občni zbor 2016

Vabimo vas na 22. OBČNI ZBOR ŠPORTNEGA DRUŠTVA MARMOR HOTAVLJE

v soboto 09.01.2016 ob 19.00 uri v gostilni Lipan na Hotavljah.

Dnevni red:

1. Izvolitev delovnega predsedstva
2. Poročilo predsednika 
3. Poročilo blagajnika
4. Poročilo nadzornega odbora 
5. Plan dela za leto 2016
6. Razno

Po koncu uradnega dela sledi predavanje Erika Mlinarja - Ozadje/zakulisje profesionalnega kolesarstva in športna masaža.
Po predavanju pa si bomo ogledali še prikaz filmskega in slikovnega materiala, ki je nastal v letu 2015.
Druženje bomo sklenili s pogostitvijo udeležencev občnega zbora. 

Prijatelji športa in rekreacije, vljudno vabljeni!

Štefanov tek in pohod po Hotavljah

Spoštovani!

Športno društvo Marmor Hotavlje vas vabi na že 4. Štefanov tek in pohod po Hotavljah. Tek in pohod v soju obcestnih svetilk in naglavnih lučk, kjer ni štartnin in čas ni pomemben. Vabimo vas torej , da v teh prazničnih dneh naredite nekaj lepega zase in za svojo dušo. Štart teka in pohoda bo ob 19h, po teku pa bosta ocvirkovca in kuhanček poskrbela, da bo vzdušje le še bolj prijetno.

Vabljeni 26. decembra na Hotavlje!!!

Štanjelski tek 2015

ŠDMH se bo udeležil Štanjelskega teka, ki bo v soboto 5.12.2015. Prijavna lista za vse udeležence tekaškega izleta se nahaja v gostilni Lipan, kjer se lahko tudi prijavite. Prijavnina znaša 5€ s katero bomo pokrili stroške malice na kmečkem turizmu. Štartnina za tek se plača na mestu štarta.

Vabljeni tekači in navijači podporniki!

Vabljeni tudi k ogledu videa iz lanskega leta.

Tekaški dresi

Za vas smo pripravili nove modele tekaških dresov, ki so v gostilni Lipan na voljo za pomerjanje.

Za člane društva komplet (majica kratek rokav in pajkice 3/4) znaša 35€ oz. 20€ posamezen kos (hlače ali majica).

Nečlani pa lahko komplet dobite za 45€ oz. 25€ za posamezen kos oblačila.

moški komplet ženski komplet
moški komplet ženski komplet

Kosmač dosegel normo za OI Rio 2016

Tone Kosmač je tekmoval na maratonu v Zagrebu in s časom 2:16:48 dosegel normo za olimpijske igre Rio 2016. Čestitamo!

Urekov pohod na Goro 2015

Pozdravljeni

V športnem društvu Marmor Hotavlje v sodelovanju z radiem Slovenija tudi letos vabimo na Urekov pohod na Goro. Le ta bo letos v soboto 10.10.2015.

Iz Hotavelj (gostilna Lipan) in Gorenje vasi (zadružni dom), kjer se bomo pohodniki zbrali ob 8.30, nas bo pot vodila čez Hlavče Njive in Brdo do Malenskega vrha in Gore. Po cca. dveh urah hoje, z vmesnim postankom na turistični kmetiji, bo ob 11.30 pri cerkvici na Gori kratek program v spomin na športnega novinarja Staneta Ureka oz. njegovo delovanje na področju rekreacije. Poleg ostalega programa seveda ne bosta manjkala tradicionalna OCVIRKOVCA in JUTRANJA TELOVADBA.

Vabljeni torej v soboto na Goro nad Malenskim vrhom.

Veseli bomo, če boste novico o Urekovem pohodu delili s tistimi, za katere menite, da bi jih to utegnilo zanimati.

Se bo pa v soboto na Visokem v Poljanski dolini dogajalo tudi praznovanje ob odprtju Škofjeloške obvoznice. Tako ste vabljeni, da se po pohodu ustavite tudi tam.

Mala hotaveljska avantura

Hotaveljska grča se za letošnjo sezono končuje. Še zadnjič se dobimo v nedeljo 27.9. ob 9.30 uri pri Topličarju v Kopačnici. Odpravili se bomo na Malo hotaveljsko avanturo, sočasno pa bo to tudi zaključek letošnje grče s podelitvijo nagrad.

VABLJENI!

FAIR PLAY ( Špela Škrajnar) in SIMBOLIKA (Luka Tavčar) zmagovalca letošnjega BLEGOŠA

Vremenski preobrati v zadnjem tednu so nam organizatorju 17. vzpona s kolesi na Blegoš (za Veliko nagrado KRAS Sežana) prinesli nekaj skrbi, vendar glede na bogate izkušnje smo se tudi tem nevšečnostim uspešno prilagodili.

Vremensko pogojena nekoliko manjša udeležba, sodelovalo je 83 kolesarjev, pa ni zmanjšala odmevnosti prireditve med tekmovalci in ostalimi obiskovalci. Tekmovalci so bili letos sploh zadovoljni s kakovostjo makadamske ceste, za zadovoljstvo na obrazih spremljevalcev vzpona, sploh tistih pri koči na Blegošu, pa so tudi tokrat poskrbeli strastni in fer navijači doslej najtrofejnejše zmagovalke Blegoša, Tanje Žakelj. Prav vsak tekmovalec, od prvega do zadnjega, je bil deležen njihove pozitivne eneregije, ki se je dotaknila tudi ostalih prisotnih.

Niso pa bili fer samo omenjeni navijači, lovoriko za FAIR PLAY si letos zasluži absolutna zmagovalka med dekleti, Špela ŠKRAJNAR (Ganesha team, 54:36min), ki je prvič okusila slast zmage na Blegošu. Špela je bila doslej že nekajkrat druga, največkrat takoj za Tanjo, zmaga se je torej že več let napovedovala. Na razglasitvi rezultatov pa je Špela po prejemu nagrade za najboljšo, po tradiciji je to PRŠUT zvestega pokrovitelja, le-to predala drugouvrščeni Tanji Žakelj. Pa ne zato, ker ne bi vedela, kam z njim, pač pa zato, ker je bila Tanja v dirki pred njo, pa je v zadnjih nekaj kilometrih zaradi predrte zračnice izgubila vse možnosti za zmago. Za to potezo si Špela prav gotovo zasluži vse pohvale in je lahko vzor res športnega obnašanja, kjer rezultat naj ne bi bil vedno edino zveličaven.

Če je bil kolesarski praznik pod Blegošem na eni strani v znamenju Fair playa, pa je bil po drugi strani zaznamovan tudi s svojevrstno SIMBOLIKO. Absolutni zmagovalec 17. izvedbe vzpona na Blegoš je prvič postal 23-letni Luka TAVČAR (Calcit Bike Team, 44:24min), ki je z doseženim rezultatom postavil celo tretji najboljši čas doslej na Blegošu. Vendar bistvo je nekaj drugega, to tudi kaže na to, da na Blegošu morda še ni rekel zadnje, letošnji zmagovalec je sin prve zmagovalke Blegoša. Leta 1999 je med dekleti slavila Mirjam Tavčar.

Najboljši med domačini, prireditev je štela tudi za Občinsko prvenstvo občine Gorenja vas Poljane, so bili Valerija Mrak, Jože Košir, Simon Alič in Tilen Potisk.

Že petič zapored je bil Blegoš tudi zadnja postaja POKALA POLANSKIH PUKLOV. V letošnji peti sezoni pokala, pred Blegošem so kolesarji nabirali kilometre oz. višinske metre na Starem vrhu, Pasji ravni, Javorču in na Lubniku, je skupno sodelovalo blizu 300 kolesarjev. Zmagovalci skupnega točkovanja petih vzponov po t.i. smučarskem sistemu točkovanja so postali Erika Jesenko, Valerija Mrak, Primož Porenta, Dean Bratuš, Boštjan Brelih, Tomo Čuk in Matej Mihovec. Neuradno absolutno najboljša "puklista" pa sta postala Valerija Mrak in Dean Bratuš.

Po stari dobri tradiciji so bili vsi kolesarji deležni še dodatnih praktičnih nagrad, že zaradi tega je bilo vredno postati na Blegošu kakšno minuto več. Je pa bilo tudi veliko ostalih razlogov, zakaj po napornem vzponu v miru preživeti preostali nedeljski dan na Blegošu.

Pa smo spet nazaj pri tistem delu tega zapisa, ki govori, da ni vse samo v rezultatu, važno je bistvo takih dogodkov, uživanje v naravi, v družbi pozitivnih ljudi, tekma s samim seboj. Vse to pa dodaten zagon za organizatorja, ki vsako leto posebej povsem volontersko pripravlja take dogodke.

Se vidimo naslednje leto!

S pozdravi, Športno društvo Marmor Hotavlje

in ostali organizatorji Pokala polanskih puklov (ŠD Poljane, ŠD Špik Lučine, ŠD Sv. Urban, ŠZ Šk. Loka, Timing Poljane)

BLEGOŠ VAS PRIČAKUJE

V nedeljo 20.9.2015 si bodo na poti na Blegoš največjo pozornost zaslužili kolesarji z gorskimi kolesi. Že 17-ta izvedba Vzpona z GORCI na Blegoš za Veliko nagrado KRAS Sežana je glavni razlog, da bo na Blegošu spet množica obiskovalcev, ki bodo želeli ali s kolesom premagati vzpon ali pa biti del atmosfere, ki običajno pričaka kolesarje v zadnjem klancu in jim pomaga z vzpodbujanjem do boljšega rezultata, do večjega zadovoljstva nad doseženim.

Ne bodo pa se na Blegošu delili samo Kraški pršuti, prireditev bo sočasno veljala za Občinsko prvenstvo domače občine Gorenja vas Poljane in kot zadnja-zaključna v sklopu letošnjega Pokala polanskih puklov. Blegoš bo dokončno izpostavil najboljše kolesarje, ki so letos sodelovali na kolesarskih dogodkih po Poljanski dolini (Stari vrh, Pasja ravan, Javorč, Lubnik). Zbiranje t.i. smučarskih točk na posameznih vzponih je motiv marsikaterega kolesarja, ki lahko na tak način okusi čar tekmovalnosti skozi daljše obdobje. Nekateri napredujejo, drugi morda izgubijo kakšno mesto, vsak pa sam pri sebi gotovo vsaj malo "pokalkulira", kam bi se lahko povzpel na lestvici, če bi se morda bolje pripravil, kakšen čas mora doseči, da bi morda prehitel svojega prijatelja, znanca. Veliko je tudi takih, ki zaradi takih motivov spremenijo svoj slog življenja, svoje prehranske navade, si najdejo nov krog poznanstev...

Kakšne so podrobnosti letošnjega vzpona na Blegoš, kakšno je stanje v točkovanju Pokala polanskih puklov, kako smo izpeljali pretekle izvedbe Blegoša, vse to lahko vidite na spletni strani organizatorja Športnega društva Marmor Hotavlje oz. podstraneh MTB Blegoš in PPP.

Lahko pa nas obiščete, in pokomentirate, tudi na našem Facebook in Twiter profilu.

Vabljeni v nedeljo zjutraj na Hotavlje, da potem skupaj na Blegošu soustvarimo kolesarski praznik!

RAZPIS IN VSE OSTALE INFORMACIJE NAJDETE TUKAJ.

mtb

Pokal polanskih puklov se zaključuje z LUBNIKOM in BLEGOŠEM

To nedeljo 13.9.2015 bo v organizaciji Športne zveze Škofja Loka organiziran predzadnji "pukl" letošnje sezone. Kolesarji bodo iz Mestnega trga v Škofji Loki krenili proti loški kolesarski meki, do NACETA pod Lubnikom. Več o prireditvi na spletni strani organizatorja www.lubnik.si 

Vabljeni!

Naslednja nedelja pa za konec še GORSKI vzpon s kolesi na BLEGOŠ za Veliko nagrado KRAS Sežana. O tem pa takoj po zaključeni dirki na Lubnik, za neučakane pa več na straneh letošnjega MTB Blegoš-a!

Pohod Hotaveljskih grč

V nedeljo 6.9.2015 vabimo grče na pohod. Dobimo se ob 9.00 na parkirišču na Soriški planini.

Lepo vabljeni!

Tone Kosmač prepričjivo dobil Mali blejski maraton 2015

Tone je na nedeljskem (30.8.2015) že šestem Malem blejskem maratonu prepričljivo opravil s konkurenco in s časom 1:06:58 potrdil dobro pripravljenost pred jesenskimi nastopi na maratonski razdalji, ki bodo že usmerjeni v doseganje norme za Olimpijske igre v Riu naslednje leto. 

Več o pol-maratonski preizkušnji na Bledu na www.maratonbled.si!

Prijatelji Slajke - zaključek sezone 2014/2015

V soboto 5.9. vabimo vse Prijatelje Slajke, da se nam pridružijo ob 15.00 uri v koči na Slajki na zaključku sezone 2014/2015.

S 1.9. pa vabimo vse zainteresirane, da se nam pridružijo v novi sezoni 2015/2016.

VABLJENI!

Pokal polanskih puklov - JAVORČ PO JAVORČU - poročilo

Lepo vreme in odlično vzdušje je privabilo 76 kolesark in kolesarjev, ki so se udeležili tradicionalnega, letos že 12. kolesarskega vzpona na Javorč.

Tekmovanje je že peto leto zapored štelo tudi za Pokal polanskih puklov, ki združuje pet kolesarskih vzponov v Poljanski dolini. Vzpon na Javorč je tretji po vrsti in poteka od Todraža skozi Gorenjo in Dolenjo Dobravo, Gorenjo vas ter prek Lajš po panoramski cesti do lovske koče na Javorču.

Z vzponom sta najhitreje opravila med ženskami Valerija Mrak iz Koloke, med moškimi pa, po odločilnem napadu v drugi polovici vzpona, Dean Bratuš iz ekipe MTB SportR.si. Priznanja in nagrade najboljšim je podelil predsednik športnega društva, Dušan Podobnik. Vsi tekmovalci pa so tudi sodelovali v žrebanju nagrad.

V Pokalu polanskih puklov sedaj sledi tri tedne premora, potem pa 13. 9. 2015 vzpon na Lubnik in 20. 9. 2015 vzpon z gorskimi kolesi na Blegoš.

Celotni rezultati in fotogalerija so dostopni na spletni strani organizatorja, Športnega društva Sv. Urban: http://sites.google.com/site/sdsvetiurban

Blaž Možina, Športno društvo Sv. Urban, vodja organizacije kolesarskega vzpona na Javorč

Z JAVORČEM gre sezona Pokala polanskih puklov v drugo polovico

Po tritedenskem premoru bomo kolesarski zanesenjaki spet v pogonu. Tradicionalno je sredi avgusta v koledarju kolesarskih prireditev tudi VZPON NA JAVORČ, v organizaciji Športnega društva Sv. Urban. Letos že 12. izvedba bo očitno v idealnih vremenskih razmerah. To soboto 22.8. ste zato vabljeni na tretji "pukl" letošnjega Pokala polanskih puklov.

Javorč za lokalne ljubitelje kolesarjenja velja za enega lepših kolesarskih ciljev, ravno prav napet klanec, osvežujoči kilometri skozi gozd proti Žirovskemu vrhu oz. Javorču, nekaj ravnine proti koncu in možnost nadaljevanja kolesarskega izleta proti Žirem, Smrečju ali Lučinam. To so gotovo razlogi, ki "zasrbijo" pravega kolesarskega navdušenca, da se, še zlasti s povabilom organizatorjev Pokala polanskih puklov, to soboto zapelje v Poljansko dolino in napade JAVORČ.

Več o letošnjem vzponu na spletni strani organizatorja - Javorč/ŠD Sv.Urban!

Ljubljanski maraton 2015

Tekači pozdravljeni!

V Toplicah (Kopačnica) se pobirajo prijave za udeležbo na letošnjem Ljubljanskem maratonu. Rok za cenejšo prijavo je do NEDELJE 16. avgusta.

Tako kot doslej, bo ŠDMH organiziral prevoz, pa tudi na testeninko po teku ne bomo pozabili… skratka fajn bo, tako kot vedno. 

Vabljeni!

Kolesarski izlet 2015

V soboto 22. avgusta se odpravljamo na kolesarski izlet. Odhod bo ob 07:00 uri izpred gostilne Lipan na Hotavljah, povratek in zaključek pa v popoldanskih urah v Kopačnici-pri bazenu.

Predvidena trasa kolesarskega izleta je:
Hotavlje - Poljane - Javorje - Luša - Bukovica - Čepulje - Kranj - Naklo - Sebenje - Trstenik - Bela - Preddvor- Velesovo - Šenčur - Voklo - Zbilje - Sora - Škofja Loka - Hotavlje - Kopačnica (CCA 115 km).
Zaradi terena (kar nekaj makadamskih odsekov) odsvetujemo udeležbo s cestnimi kolesi.

Prispevek za člane s plačano članarino znaša 5,00€, za ostale pa 15,00€ (plačilo na dan izleta). Vključuje pa spremstvo, pijačo in topel obrok na poti ter pogostitev ob zaključku.

Prijave zbiramo do srede 19.8.2015 na info@sdmh.si ali na telefonsko številko 031 510 201 (Aljaž).

PPP - Pasja ravan - SAMO POZITIVNO NAPREJ

ŠD Špik Lučine kot organizator je imel tudi letos, sredi poletja, obilo smole z vremenom. Sama prireditev je sicer minila brez dežja, so pa bili dnevi pred prireditvijo, sploh pa noč prej, deževni. To je bil tudi razlog za manjši obisk kolesarjev.
Kljub temu pa gre pohvaliti vse tiste kolesarje, ki so so udeležili tekme, prišli so pač taki, ki jih take razmere ne odvrnejo od sodelovanja. Res je tudi, da je precej kolesarjev, morda vedno več, takih, ki ne želijo pretirano množičnih prireditev, kjer sicer množica naredi vzdušje, ni pa take osebne note, kot pri tovrstnih prireditvah.
Ta vidik organizacije oz. nagovarjanja tekmovalcev-udeležencev bo prav gotovo vplival na naše prireditve v bodoče, tudi v omenjenem pokalu.

V glavnem, na jubilejno Pasjo ravan se je podalo 61 kolesarjev, od najmlajšega 11-letnika do najstarejšega 84-letnika. Absolutno sta, v idelanih razmerah za same kolesarje (brez vročine in sonca), zmagala PREŠEREN JANI med moškimi in JESENKO ERIKA med dekleti.

Pri podelitvi nagrad najboljšim se je porajalo vprašanje, ali jim je morda težje splezati na svojevrstne stopničke (sploh v kolesarskih čevljih)) kot pa prikolesariti po 11-ih kilometrih v cilj.

Kar se tiče Pokala polanskih puklov, je pred kolesarji tritedenski odmor, ko se pokal nadaljuje z vzponom na JAVORČ, ki za lokalne poznavalce kolesarskih tur velja za enega lepših vzponov oz. kolesarskih tras na tem koncu. Kolesarji se bodo na tretji "pukl" sezone, na JAVORČ podali v soboto 22.8., so svoj že 12. izvedbo vzpona pripravljajo v ŠD Sv. Urban.

Pokal polanskih puklov - v nedeljo 2.8.2015 na vrsti "jubilejna" PASJA RAVAN

Kolegi iz ŠD Špik Lučine vabijo v nedeljo 2.8.2015 na drugi pukl v sklopu letošnjega Pokala polanskih puklov. Njihov vzpon bo že 10. po vrsti, zato se na takem jubileju pač ne sme manjkati. Več informacij v razpisu! Vabljeni!

--> RAZPIS <--

Letos brez veselice

Dragi prijatelji Športnega društva Marmor Hotavlje

Več kot 10 let ste lahko ta vikend uživali na naši vrtni veselici s Čuki. V letošnjem letu smo se odločili, da si vzamemo malo premora in ne organiziramo poletne veselice.
Ob tem bi se radi zahvalili vsem, ki ste nam v vseh teh letih pomagali in nam stali ob strani. Najprej gre zahvala vsem delavcem, ki ste v vseh teh letih pomagali pri organizaciji in izvedbi veselice. Prav tako gre zahvala vsem sponzorjem, ki ste nam skozi leta pomagali. In na koncu gre zahvala tudi vsem obiskovalcem, ki ste se nas skozi vsa leta podpirali s svojo udeležbo na naši veselici.

To pa seveda ne pomeni, da si jemljemo premor na športnem področju! Na tem področju smo še vedno zelo aktivni in lahko vam zagotovimo, da bo tako ostalo tudi naprej. V letu 2015 smo že ali pa še bomo izvedli: 6.KBK, 17. MTB Blegoš, 21. Hotaveljsko grčo in 11 Supergrčo, smučarski dan, kolesarski izlet, redne rekreacije v telovadnici,...

Vabljeni torej, da nas spremljate in podpirate še naprej.

S STARIM VRHOM se začenja peta sezona Pokala polanskih puklov

Že peto leto zapored organizatorji kolesarskih prireditev v Poljanski dolini povezujemo kolesarske vzpone v POKAL POLANSKIH PUKLOV. Vzponi na Stari vrh, Pasjo ravan, Javorč, Lubnik in Blegoš so sicer še vedno samostojno organizirani s strani posameznega organizatorja, PUKLI pa so nadgradnja vseh petih vzponov, kjer sodelujemo vsi, ob pomoči Timing-a iz Poljan, ki skrbi za časomerilstvo oz. obdelavo rezultatov.

Še vedno velja, da vsak kolesar, ki tekmuje na katerem od petih vzponov, sodeluje v pokalu avtomatsko, brez kakršnihkoli dodatnih stroškov oz. obveznosti. Je pa res, da na več vzponih posamezen kolesar sodeluje, večjo možnost ima v skupnem točkovanju Pokala polanskih puklov. Več o Pokalu polanskih puklov (razpis, rezultati, foto, profili-karakteristike vzponov, novice) pa na podstrani pokala in FB profilu pokala (link na FB-PPP).

V soboto 18.7.2015 tako ŠD Poljane vabi kolesarje na že 15. cestno gorsko dirko na STARI VRH. Otvoritveni vzpon Pokala polanskih puklov hkrati velja tudi za Pokal Slovenije. Vabljeni torej cestni (pa tudi gorski) kolesarji, v družbo najboljših ste posebej vabljeni tudi povsem običajni rekreativni kolesarji, ki Vam bo Stari vrh predvsem tekma s samim seboj. Kaj vse Vam pripravljajo kolegi iz ŠD Poljane lahko vidite tudi na njihovi spletni strani www.sdpoljane.si!

Ekipa so-organizatorjev Pokala polanskih puklov
ŠD Poljane
ŠD Špik Lučine
ŠD Sv. Urban
ŠZ Škofja Loka
ŠD Marmor Hotavlje

ULTRA PUŠELJC TRAIL - tudi v Kopačnici in na Blegošu

Mesec dni po mokrem, a kljub temu uspešno izpeljanem KBK-ju bo KBK del primorsko-gorenjskega projekta ULTRA PUŠELJC TRAIL. Že nekaj let so štiri gorsko tekaške prireditve na meji med Primorsko in Gorenjsko, to so KBK, Ratitovec, GM4O in Črna prst, združene pod okrilje PUŠELJCA gorskih tekov. Doslej smo organizatorji vse te prireditve peljali ločeno, s štirimi ločenimi termini.

To soboto (20.6.2015), ta vikend, pa bomo organizatorji omenjenih tekov le-te povezali v povsem nov dogodek - ultra maratonsko gorsko tekaško preiskušnjo ULTRA PUŠELJC TRAIL. Tekači oz. pohodniki bodo poskušali v enem zamahu povezati vse štiri cvetove pušeljca. Na 100km dolgo, s 6.000 višinskih metrov vzponov in prav toliko spustov se bo v soboto zjutraj ob 6.00 iz Podbrda v Baški grapi podalo več kot 100 tekmovalcev, tudi domačini iz Poljanske doline bodo zraven. Pot jih bo vodila po relaciji Podbrdo - Črna prst - Hudajužna - Porezen - Črni vrh - Kopačnica - Blegoš - Martinj vrh - Železniki - Ratitovec - Soriška planina - Podbrdo.

Prva okrepčevalnica, ki bo hkrati tudi kontrolna točka, bo prizorišče KBK-ja, v Kopačnici, od koder se bodo tekmovalci v nadaljevanju tekme podali proti Blegošu in Selški dolini. V Kopačnici pričakujemo prve udeležence v soboto med 11.00 in 12.00, zadnje znotraj časovne zapore pa okrog pete ure popoldne. Na Blegošu bodo tekači uro ali dve kasneje.

Ker gre za zelo zahtevno gorsko tekaško tekmo, si udeleženci, od prvega do zadnjega, zaslužijo podporo gledalcev po vsej tekmovalni progi. Športno društvo Marmor Hotavlje pa Vas posebej vabi v Kopačnico, v soboto kadarkoli od 11.00 do 17.00, kjer boste ob prvi okrepčevalnici na trasi lahko dobili enkraten vpogled v zahtevnost prireditve, organizatorji bomo poskrbeli za dobro počutje vseh.

Več o prvi izvedbi ultra pušeljc traila na www.gm4o.si

Tek štirih mostov v Škofji Loki - zmaga in rekord Tonetu Kosmaču

Na sobotnem (13.6.2015) nočnem Teku štirih mostov v Škofji Loki je poleg kar številčne udeležbe naših članov zmagal TONE KOSMAČ, sicer prav tako naš član, Kot najboljši slovenski maratonec zadnjih let je s časom 31:20:06 postavil tudi novo najboljšo znamko priljubljenega teka po škofjeloških ulicah.

Čestitke vsem!

Več na www.tekstirihmostov.si!

KBK 2015 - poročilo

Padale so "prekle", bila je poroka, bil je KBK 2015!

Če kdaj, se je to mokro soboto pokazal pravi karakter sodelujočih tekmovalcev in organizatorja, Športnega društva Marmor Hotavlje.

Nič kaj obetajoči zadnji dnevi pred letošnjim KBK, ki so od sodelovanja odvrnili marsikaterega ljubitelja hitrega koraka, so nakazovali, da bo tokratni dogodek nekaj posebnega. In res je bil. Organizatorji smo zadnje dneve bolj ali manj gledali v nebo, za nas je letošnja izkušnja sicer mokra, vendar pozitivna. Tudi iz takih situacij se da pridobivati izkušnje. Te pa vedno pridejo prav. Tekmovalci pa, v tednih pred tekmo pridno trenirali, se vmes, če je "kompjuter" ubogal, že pred-prijavili, v tednu prej pa morda že obžalovali slabo naloženo prijavnino. Vendar, kot že rečeno, volja dela pot. Tekači in pohodniki z dušo, s pravo mero zdrave trme, so dan namenili za KBK, za preizkus svojega karakterja, svoje vztrajnosti.

Glede na vremenske razmere je nekaj več kot stotero tekmovalcev zavidljiva udeležba. Kaj bi šele bilo, če bi bilo sončno vreme.

Težke razmere tako za tekmovalce kot organizatorja so slednjega napeljale do odločitve, da letos KBK izjemoma skrajša. Vrh Blegoša smo tako prepustili naravi, tekače pa nekaj pod vrhom preusmerili direktno do koče in potem naprej po prvotni trasi do cilja.

Tokrat, ob odsotnosti doslej edinega zmagovalca KBK-ja, Simona Aliča, je slavil že nekaj let eden boljših, še ne dvajsetletni Timotej BEČAN. Zmaga se je sicer nakazovala že v začetnih kilometrih, vendar jo je dokončno potrdil šele v spustu iz Leskovice proti Kopačnici. Za njim sta v cilj kmalu pritekla še Jure Kosmač in Simon Strnad. Med dekleti je drugo zmago na KBK-ju dosegla Mihaela TUŠAR, doslej prisotna na vseh tekmah pod Blegošem, pred Uršo Trobec in Marto Švegelj.

Na nebu torej sonca ni bilo, ga pa je bilo toliko več v srcih vseh prisotnih, tudi pri poročnem paru pri koči na Blegošu, na vmesni točki letošnjega tekaškega praznika, kateremu ste bili tekači-pohodniki KBK-ja svojevrstni svatje. Nismo-niste pa mogli "ukrasti neveste", smo-ste imeli preveč dela sami s seboj.

KBK je poleg sodelovanja v Pokalu Primorskih Gorskih Tekov tudi prvi v vrsti PUŠELJCA gorskih tekov. Da bo pušeljc popoln, ste vabljeni še na Ratitovec, GM4O in Črno prst. In čez nekaj tednov bo trasa KBK-ja del ultra maratonske gorsko tekaške preizkušnje - ULTRA PUŠELJC TRAILA. Ker nas "prekle" z neba očitno ne ustavijo, se ob letu spet vidimo! Če pa ste tudi kaj kolesarja-ke, ste v septembru vabljeni na Blegoš še iz druge perspektive, iz Hotavelj, takrat z gorskimi kolesi, letos že 17-ič!

Hvala vsem za pomoč, udeležbo in vztrajnost, hvala in pohvala LIPAN-u za okusen ričet, Nežkine krušne dobrote se pa tako ali tako same hvalijo!

ŠDMH

KBK 2015 - odštevanje

Le še nekaj dni nas loči od letošnjega KBK druženja pod Blegošem (in tekanja proti Blegošu in nazaj).

S tem zadnjim vabilom pred naslednjo soboto, ko bo KBK že 6-ič gostil gorske tekače (in tudi pohodnike), Vas želimo spomniti predvsem na dvoje pomembnih informacij.

1.) PREDPRIJAVE, do vključno četrtka 21.5.2015 imate še možnost pred-prijave (prijava na spletni strani www.sdmh.si in plačilo 12€ štartnine). Seveda bo možnost prijave tudi na dan prireditve, le nekaj evrov več bo treba primakniti.

2.) DOSTOP
- iz smeri ŠKOFJE LOKE: na Hotavljah (cca 20km iz Škofje Loke, smer Gorenja vas-Žiri) pri gostilni LIPAN (na KBK-ju skrbi za jedačo) zavijete desno. Po 1km se držite leve (smer Leskovica-smučišče Cerkno). Po cca 5km (takoj za mostičkom) zavijete desno (smer Leskovica-smučišče Cerkno) in po 500m Vas čaka parking in prizorišče-prijavna služba (in jutranja kavica seveda)
- iz smeri ŽIROV ali CERKNA: na Hotavljah (cca 10km iz Žirov oz. 20km iz Cerkna, smer Gorenja vas-Škofja Loka) pri gostilni LIPAN (na KBK-ju skrbi za jedačo) zavijete levo. Po 1km se držite leve (smer Leskovica-smučišče Cerkno). Po cca 5km (takoj za mostičkom) zavijete desno (smer Leskovica-smučišče Cerkno) in po 500m Vas čaka parking in prizorišče-prijavna služba (in jutranja kavica seveda).

Vabljeni v soboto 23.maja 2015 v družbo Športnega društva Marmor Hotavlje, ki se predvsem za Vas trudi pri organizaciji letos že šestega KBK-ja!

Izlet ŠDMH

Letos smo se v ŠDMH-ju odločili, da bo naš izlet pomladanski. In sicer se bomo v soboto 16.5.2015 podali na izlet na Notranjsko. Odkrili bomo lepote Cerknice in njene okolice.

Odhod avtobusa bo ob 6:45 uri izpred gostilne Lipan na Hotavljah. Pot nas bo vodila Čez Rovte, Logatec in Cerknico do Križne jame (vmes si bomo privoščili še postanek za kavo). Tam bomo dobili gumijaste škornje in se ob soju ročnih svetilk spustili v jamo. Za ogled jame priporočamo topla oblačila, saj je v jami samo 8 stopinj Celzija.

Križna jama


Po končanem ogledu jame se bomo odpeljali do gradu Snežnik, kjer bomo v spremstvu vodiča odkrili vse njegove lepote.

grad Snežnik: foto Marko Lipovec, slo-foto.net


Pod vplivom grajskih lepot se bomo odpravili naprej do vasi Radlek, ki je eno od izhodišč za vzpon na Slivnico. Vzpon do koče na Slivnici (kjer si bomo lahko okrepčali) nam bo vzel približno uro in četrt časa.

koča na Slivnici


Spočiti se bomo iz Slivnice spustili v Cerknico, kjer nas bo čakal avtobus in nas odpeljal na pozno kosilo. Od tu dalje pa se bomo prepustili toku dogajanja. Domov se bomo vrnili v večernih urah.

Prijave pobiramo na telefonski številki 031 510 201 (Aljaž) do zapolnitve prostih mest.

Cena izleta je 25,00€ in vključuje:
- prevoz
- ogled Križne jame
- ogled gradu Snežnik
- kosilo

Tek generacij - poročilo

Hotaveljski izziv - Tek generacij 2015 (nedelja, 26.4.2015).

Pri odraslih se je teklo zgolj rekreativno (v sklopu 21. Hotaveljske grče), brez merjenja časov, pri predšolskih in šolskih otrocih z merjenjem časov, za medalje. Prav vsi otroci so bili deležni tudi sladkih nagrad.

Prireditev je namenjena predvsem predšolskim in osnovnošolskim otrokom, v posebni kategoriji pa sodelujejo tudi odrasli, vendar ne-tekmovalno. Tako se je na Slajki zbralo največ otrok doslej, bilo jih je 45, sodelovalo pa je še cca 30 odraslih tekačev, vse generacije torej. Dokaz sožitja generacij je bilo vzpodbujanje ob progi, najprej so starejši navijali za mlajše, nato tudi mlajši bučno pospremili vsakega starejšega proti cilju.

V naslednjih dneh sledi še bogata foto-galerija današnjega (nedeljskega) tekaškega druženja. Celotni rezultati pa so na voljo TUKAJ.

MARATONSKI VIKEND ZA ŠDMH in Toneta Kosmača

Za Športno društvo Marmor Hotavlje je bil minuli vikend dobesedno maratonski. Že v soboto popoldne smo začeli z letošnjo Hotaveljsko grčo (ki ima že pol-maratonsko tradicijo, letos je v programu že 21. izvedba grče), mahnili smo jo na "En lažji potep za začetek". Obiskali smo Žabjo vas, Srednjo vas, cerkev Sv. Križa, Dolenje brdo. Skratka, že zaradi takega druženja se splača biti grča. Kdor tokrat (še) ni bil zraven, še ni prepozno, še vedno se lahko pridruži, lahko že čez dva tedna na Teku generacij na Slajki.

Nedelja pa povsem v znamenju maratona. Predstavniki ŠDMH-ja smo poskrbeli za dve okrepčevalnici na Istrskem maratonu. Nepozabno doživetje, ko smo poleg pomoči maratoncem imeli priložnost predstaviti naš KBK - gorski tek na Blegoš in nazaj. Več o tem v foto galeriji.

Za piko na i maratonskega vikenda pa je poskrbel naš član Tone Kosmač, ki je na maratonu v Milanu s časom 2:18:07 odtekel deveti čas, bil je najboljši evropejec. 

Tek generacij na Slajki

V nedeljo 26.4.2015 ob 10.00 Vas vabimo, da se povzpnete (lahko se tudi zapeljete z avtom) na Slajko nad Hotavljami in ste del dogajanja ob letošnjem TEKU GENERACIJ. Tekle bodo vse generacije, predšolski in osnovnošolski otroci bodo lahko tudi "tekmovalno nabrušeni", odrasli pa bodo tekli predvsem za vzor mlajšim, brez merjenja časov, za dokaz sebi, da po kalorično obilni zimi še zmorejo.
Otroci bodo v različnih starostnih kategorijah tekmovali za medalje, prav vsak, ne glede na uvrstitev, pa bo deležen sladke nagrade. Sodelovanje na Teku generacij je BREZPLAČNO.

Se vidimo v nedeljo na Slajki, otroci bodo veseli svojih sovrstnikov, še bolj pa najbrž vzpodbude staršev oz. sorodnikov!

Več informacij in seznam kategorij, pa si lahko preberete v razpisu.

Tek generacij

"En lažji potep" za začetek

... se glasi naziv prve aktivnosti letošnje sezone Hotaveljske grče

Na potep vabljeni vsi ljubitelji gibanja v naravi. Zbor za vse grče bo v soboto 11.4. ob 16.00 uri na avtobusni postaji na Blatih v Gorenji vasi.

VABLJENI!

Tone zmagovito začel tekaško sezono

Tone Kosmač, član Športnega društva Marmor Hotavlje, je na nedeljskem 15. Malem kraškem maratonu ponovno slavil in hkrati tudi postavil novo znamko sežanskega pol-maratona (1:05:46).
Odlična napoved prihajajoče sezone torej, prvi pravi preizkus ga čaka že aprila, na zanj vedno uspešnem maratonu v Milanu.

Tone, samo tako naprej skozi sezono, pa se ti morda izpolnijo športne želje, ki jim že nekaj let marljivo slediš!

Več o nedeljskem dogajanju v Sežani na: http://www.siol.net/sportal/rekreacija/novice/2015/03/mali_kraski_maraton_pod_streho.aspx

Hotaveljska grča 2015 - razpis

Ljubitelje gibanja v naravi Športno društvo Marmor Hotavlje vabi na že 21. tradicionalno rekreativno akcijo "Hotaveljska grča".

Za vse, ki ste ali želite biti aktivni v naravi celo leto, pa od 1.11.2014 že teče 11. SUPER GRČA.

Pravila akcije HOTAVELJSKA GRČA:
Ob plačilu prijavnine, za otroke 10€ in odrasle 15€, prejmete evidenčni kartonček. Vanj boste zbirali žige, ki bodo dokazovali, da ste uspešno opravili posamezne naloge. 
Če se določene aktivnosti ne morete udeležiti na predvideni dan ali ta zaradi slabega vremena odpade, jo lahko nadomestite s pohodom ali kolesarjenjem v lastni izvedbi. Aktivnosti vpišite na evidenčni kartonček. Najbolj izvirna nadomestna aktivnost bo nagrajena.

Vsak, ki bo opravil vse naloge in bo svoj evidenčni kartonček oddal Niku Stržinarju na zadnji aktivnosti, bo prejel majico in priznanje HOTAVELJSKA GRČA 2015.

Razpored aktivnosti:

- "En lažji potep" za začetek
   Avtobusna postaja na Blatih v Gorenji vasi, 11.4.2015 ob 16:00

- Tek generacij na Slajki
   Koča na Slajki, 26.4.2015 ob 10:00

- Kolesarjenje
   Zadružni dom Hotavlje, 24.5.2015 ob 9:00

- Pohod
   Parkirišče na Soriški planini, 6.9.2015 ob 9:00

- Mala hotaveljska avantura in zaključek akcije
   Zadružni dom Hotavlje, 27.9.2015 ob 9:00

Aktivnosti, ki bodo zaradi neprimernega vremena odpadle, se ne bodo nadomeščale. O morebitnih odpovedih boste pravočasno obveščeni (spletna stran/sms, ...).

Informacije in prijave: Niko Stržinar (051/214-751), Cene Polajnar (041/250-614), Marko Peternelj (041/398-188)
e-mail: info@sdmh.si, www.sdmh.si

ŠDMH napovednik - Pomlad 2015

HOTAVELJSKA GRČA, prva polovica aprila 2015
V prvi polovici aprila začnemo z 21. sezono Hotaveljske grče. Sklop različnih športno-rekreativnih aktivnosti, s katerimi želimo vzpodbujati zdrav slog življenja bo letos doživel nekaj sprememb, tako po vsebini kot obliki. Še vedno pa velja, da je grča namenjena najširši populaciji, torej otrokom, družinam z otroki, odraslim in starejšim. Dosedanja doživetja, druženja grč, so najboljše vabilo, da se hotaveljskim grčam pridružite tudi vi.

TEK GENERACIJ NA SLAJKI, nedelja 26.4.2015
Že nekaj let se v času prvomajskih praznikov vse generacije, predvsem pa otroci zberemo pri koči na Slajki, kjer organiziramo tek po nezahtevnih poteh okrog Slajke. Za otroke ima prireditev tudi malo zdravega, pozitivno naravnanega tekmovalnega pridiha, za odrasle pa je prireditev predvsem dogodek, kjer lahko vzpodbujajo mlajše generacije in hkrati tudi preverijo svojo tekaško pripravljenost pred začetkom glavne sezone udejstvovanja na prostem.

KBK, sobota  23.5.2015
Največja prireditev društva v prvem delu sezone je prav gotovo letos že 6-ti KBK - gorski tek na Blegoš in nazaj. Letos predvsem v znamenju PUŠELJCA gorskih tekov, ki bo svoj vrhunec doživel mesec dni kasneje, ko bo ŠDMH tudi eden od soorganizatorjev ULTRA PUŠELJC TRAILA, ko bomo v en dogodek povezali vse štiri gorsko tekaške prireditve na meji med Gorenjsko in Primorsko. Več o prireditvi na podstrani KBK-ja. 

POKAL POLANSKIH PUKLOV
Pomlad je idealna priložnost, da se počasi "spravite" tudi na kolo in začnete nabirati kilometre za letošnji Pokal kolesarskih vzponov Pokal polanskih puklov, ki ga pet organizatorjev kolesarskih prireditev v Poljanski dolini že peto leto organiziramo z namenom popularizirati kolesarjenje po poljanskih vrhovih, poteh in stranpoteh. Stari vrh, Pasja ravan, Javorč, Lubnik in Blegoš vabijo torej tudi letos. Več pa v naslednjih mesecih. 
 
 

Pomlad 2015 bo v Športnem društvu Marmor Hotavlje torej kar pestra. Če boste spremljali našo spletno stran www.sdmh.si ali naš facebook profil, ne bo prav nič, kar se "športnega" dogaja na Hotavljah, šlo mimo Vas!    

Tečaj smučarskega teka

ZIMA, ZIMA BELA, na tekaške smučke nas bo vzela!

Trenutne zimske razmere narekujejo, da vsem interesentom zimske rekreacije na prostem ponudimo možnost krajšega tečaja smučarskega teka
Športno društvo Marmor Hotavlje tako vabi, da se v torek 10.2.2015 ob 16.00 pridružite Lojzu Oblaku, ki bo v Gorenji vasi, na Blatih (zraven Jelovice), vodil 6-10 urni tečaj smučarskega teka. Koliko časa bo tečaj potekal, bo odvisno od vremena in interesa tečajnikov, bomo pa poskušali čimbolj izkoristiti trenutne snežne razmere. Cena tečaja je simboličnih 5€, več informacij pa je na voljo pri organizatorju, Športnem društvu Marmor Hotavlje

Vabljeni!

Smučarski dan 2015 - Bad Kleinkirchheim

SMUČARSKI DAN v AVSTRIJI – Bad Kleinkirchheim sobota, 31.1.2015

Športno društvo Marmor Hotavlje vabi vse prijatelje smučanja na smučarski dan v Avstrijo (Bad Kleinkirchheim).
Cena za člane društva s poravnano članarino za leto 2015:
- odrasli 40€
- mladina 35€ (letnik od 1996 do 1999)
- otroci 25€ (letnik od 2000 do 2008)

Cena vključuje: prevoz, smučarsko karto, jutranji sendvič, popoldanska malica po smučanju pri avtobusu (kranjska klobasa, kruh) ter organizacijo izleta.

Nečlani ter člani, ki še niso poravnali članarine za leto 2015 doplačajo 10,00€.

Odhod iz Hotavelj (gostilna Lipan) bo ob 5.30 zjutraj, prihod nazaj v večernih urah. Informacije o morebitni prestavitvi (v primeru slabega vremena) bodo v petek 30.1. na voljo v gostilni Lipan (tel.: 04/518-13-10) ter na spletni strani www.sdmh.si. Vsi, ki boste ob prijavi čitljivo vpisali številko mobilnega telefona, pa boste o morebitni prestavitvi obveščeni preko SMS

Kavcija: 20,00 EUR. V primeru, da prijavljeni odpove prijavo, se kavcija ne vrne, razen če poskrbi za zamenjavo. V primeru, da ob prijavi ne poravnate kavcije, si organizator pridržuje pravico, da vašo prijavo izbriše!

OPOZORILO: Da v primeru poškodbe ne bi prišlo do težav, Vas prosimo, da poskrbite za t.i. zavarovanje v tujini (konvencijsko potrdilo oz. zdravstvena kartica) oz. zavarovanje Coris.

Vsak udeleženec smuča na lastno odgovornost! 

Rekreacija - košarka

Za koledarsko leto 2015 imamo še nekaj prostih mest za rekreacijo košarke, ki poteka vsak četrtek od 19.00 do 20.30 v telovadnici OŠ Poljane.

Če bi se kdo rad udeležil naj kontaktira Nika Stržinarja (051/214-751) niko.strzinar@gmail.com

Vabilo na občni zbor

Vabimo vas na 21. občni zbor Športnega društva Marmor Hotavlje, ki bo v soboto 10.1.2015 ob 19.00 uri v gostilni Lipan.

Dnevni red:
1. Izvolitev delovnega predsedstva
2. Poročilo predsednika
3. Poročilo blagajnika
4. Poročilo nadzornega odbora
5. Volitve novega vodstva
6. Plan dela za leto 2015
7. Razno

Uradni del občnega zbora bomo zaključili s prikazom filmskega in slikovnega materiala, ki je nastal v letu 2014 oz. preteklih letih. Druženje bomo sklenili s pogostitvijo udeležencev občnega zbora.

Prijatelji športa in rekreacije, vljudno vabljeni!

Štefanovanje in Štefanov tek

Spoštovane tekačice in tekači!

Vabimo vas na tretji Štefanov rekreativni tek po Hotavljah, ki bo 26.12.2014 s štartom ob 18.30h pred gasilskim domom na Hotavljah.

3 kilometrski tek v soju obcestnih svetilk in naglavnih lučk ne bo imel štartnine, ne medalj, ne pretirane tekmovalnosti ... Imel pa bo odlično prednovoletno vzdušje, dobro družbo ob kozarčku kuhančka ali čaja in vsi bomo imeli prav prijeten občutek, da smo nekaj zdravega naredili zase.

Vljudno vabljeni, da si obujete tekaške copate in se nam pridružite.

More Articles...

INFO

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com