slhrendehuit
DomovNoviceKBK trail - vabilo

KBK trail - vabilo

Lep pozdrav iz Poljanske doline (Hotavelj oz. Kopačnice), oglaša se KBK - trail!

Še slab mesec dni nas loči do osme izvedbe KBK gorskega teka na Blegoš in nazaj. KBK trasa je bila doslej relativno ustaljena, nekaj manjših sprememb je bilo le zaradi žleda nekaj let nazaj in enkrat slabšega vremena, ko nismo šli preko vrha Blegoša. Bil je torej asfalt, pa precej klanca, če smo želeli čimprej nazaj, po najkrajši poti, pa za spust tudi naporen povratek v dolino.

Letos začenjamo z novo zgodbo!
Ali se bo prijela, bomo videli v soboto 20. maja, ko Vas pričakujemo v Kopačnici, kjer se bo, upamo, spet dogajalo?

KBK - trail se reče novi ideji, ki bo letos prvič ugledala luč sveta. Glede na pretekle izvedbe bo KBK - trail nekaj kilometrov daljši, pa zaradi manj izrazitih klancev (in spustov) morda celo manj naporen. Približali se bomo malemu gorskemu maratonu, ki pa to namenoma ne bo. Prvi del vzpona ostaja klasika, iz Kopačnice preko Leskovice do Ogradov, drugi del "sopihanja" proti Blegošu bo že drugačen, lažji, bolj položen, a daljši, spust do koče ostaja, potem pa podaljšana trasa v smeri smučišča Cerkno, že prej ovinek proti Robidnici in Krnicam ter spust v Kopačnico, tokrat brez asfalta.
Že lani je bil dobro sprejet pohod po KBK progi, zato bomo tudi letos poskrbeli za pohodnike, ki želijo morda netekmovalno po skrajšani KBK trasi, brez pritiska časa, v prijetni družbi, pa še sotrpine tekače bodo lahko vzpodbujali na pobočjih Blegoša.

Razpis, pred-prijave, trasa nove-podaljšane proge, pa vse ostalo kar spada zraven, vse to lahko dobite na novi podstrani KBK - trail! Tam je na voljo tudi ves arhiv dosedanjih KBK druženj!

S KBK – trail-om začenjamo športni zanesenjaki na meji Gorenjske in Primorske sestavljati tudi novi PUŠELJC gorsko tekaških prireditev. Poleg KBK - traila v naslednjih mesecih še Ratitovec, GMO4O in Črna prst.

Z namenom pomoči ostalim organizatorjem športnih prireditev in promocije KBK - traila se je pred tedni ekipa ŠDMH udeležila Istrskega maratona, kjer je skrbela za dobro vzdušje in okrepčilo tekačem (slika).

Lipanov ričet (z mesom ali brez) in Nežkin domači kruh iz krušne peči, že zaradi tega ne gre zamuditi KBK obiska v Kopačnici, se vmes "pomatrati" v Blegoš in se kasneje v letu še kdaj vrniti v naše konce.
To naj bo letošnje vabilo Vam tekačem-pohodnikom ter vsem ljubiteljem narave in druženja v prijetni, sebi enaki družbi!
Naj bo novi KBK - trail izziv ne samo nam organizatorjem, pač pa tudi Vam, ki jo že tako radi mahnete proti Blegošu ali kakšnemu drugemu puklu na poljanskem!

Športno društvo Marmor Hotavlje bo letos poleg KBK - traila za športno-rekreativne navdušence pripravilo še nekaj zanimivih prireditev oz. aktivnosti. Začeli smo že s tradicionalno HOTAVELJSKO GRČO, v začetku junija bo na podlagi lanskega pozitivnega odziva na vrsti ŠPORTNI DAN NA HOTAVLJAH, kjer bodo v ospredju teki za otroke, dobrodelni tek, nogomet in različne športne aktivnosti. Poleti bomo spet poskrbeli za rajanje ob POSKOČNIH MUZIKANTIH, v septembru pa se posvetimo še VZPONU s kolesi na Blegoš, ki bo tudi letos zadnja-finalna postaja POKALA POLANSKIH PUKLOV, ki se sicer začenja julija s kolesarskim vzponom na Stari vrh ter potem pred zaključkom na Blegošu nadaljuje z vzponi na Pasjo ravan, Javorč in Lubnik.

Vidite lahko, da v ŠDMH skrbimo, da ljubitelji rekreacije ne ostanejo brez športnih izzivov. Pomagajte nam s svojo udeležbo na predstavljenih prireditvah. Le tako, z vzajemnim sodelovanjem, bomo lahko tudi v bodoče skozi šport ohranjali zavidljiv nivo družabnega delovanja v Poljanski dolini!

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Več o piškotkih ....

Sprejmem piškotke.

EU Cookie Directive Module Information