slhrendehuit
DomovNoviceVzpon na Blegoš 2017

Vzpon na Blegoš 2017

Prijatelji kolesarjenja, prijatelji Blegoša, poletje se počasi poslavlja, mi pa kar s polno paro naprej!

19. vzpon s kolesi na BLEGOŠ za Veliko nagrado KRAS Sežana, Memorial Lojzeta Oblaka,  Občinsko prvenstvo in zaključek Pokala polanskih puklov

Zadnja postaja sezone Pokala polanskih puklov, pokala kolesarskih prireditev na poljanskem, je tradicionalno BLEGOŠ.

Letos že 19-ič po vrsti za Veliko nagrado KRAS Sežana (oz. kraške pršute) in na žalost prvič brez našega kolega LOJZETA OBLAKA, enega glavnih pobudnikov kolesarskega vzpona na najvišji vrh Poljanske doline, predvsem pa neutrudnega športnega zanesenjaka, ki je bil in bo pojem (beri legenda) športa oz. rekreacije.
Prireditev bo zato Lojzetu v spomin prvič organizirana tudi kot Memorial Lojzeta Oblaka!

Z namenom približati Blegoš širši, predvsem netekmovalni kolesarski srenji, smo v tej sezoni začeli tudi z motivacijsko akcijo - BLEGOŠKA TRMA. To je vpisna knjiga za tiste, ki se s kolesom podajajo v breg proti Blegošu.
Tukaj ni pritiska časa, pomembno je predvsem postaviti si izziv, vztrajati in se ob doseženem cilju naužiti lepot, ki jih Blegoš ponuja.
Uvodna sezona Blegoške trme se s kolesarskim vzponom-tekmo tudi zaključuje - najbolj vztrajne TRME posebej vabljene!

Kot vsako leto, bodo prijave možne na dan prireditve, lahko pa do vključno 10.9.2017 izkoristite možnost cenejše predprijave - PRIJAVI SE TUKAJ!

Glede na to, da je cesta proti Blegošu raznovrstna, da se v praksi pojavljajo kolesa mnogih kombinacij, letos že drugič ni omejitve glede izbire kolesa (no ja, električna kolesa pač niso dovoljena), razen Občinskega prvenstva, kjer je pogoj gorsko kolo!

Nedelja 17. septembra naj torej na Blegošu ne bo samo tekma kolesarjev!
Naj postane Blegoš sinonim rekreacije, vztrajanja; osebnih ciljev, trme in dosežkov; predvsem pa mesto-dogodek, ko se nam ne mudi nazaj v dolino - je dovolj razlogov za to!

Spremljajte nas na www.sdmh.si ali na Facebook profilu dogodka, kjer bomo do same prireditve prav gotovo dodali kakšno zanimivo informacijo!

Vabljeni!

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Več o piškotkih ....

Sprejmem piškotke.

EU Cookie Directive Module Information